VAN ATATÜRK STADYUMU'NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Atatürk Stadyumu'nun devam eden tribün çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnanç, çalışmalarının planlanan şekilde devam ettiğini belirterek, 'Temmuz ayının sonuna yetiştirmeye çalışacağız' dedi.

Rıdvan Can – Hüseyin Geylani Akdaş

İkinci ihalesi yapılan Van Atatürk Stadyumu’nun açık taraftar tribünlerinin üstünün kapatılması çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Çatısı çelik konstrüksiyonla yapılan 2 bin 500 kişilik tribünlerin Temmuz ayı sonunda hizmete gireceği bildirildi. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da yapımı devam eden stadyumda incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürü Cengiz Polater’in de eşlik ettiği Atatürk Stadyumu’ndaki çalışmalarla ilgili İl Müdürü İnanç, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar Van amatör spor kulüplerine ve bölgesel amatör lig takımlarına ev sahipliği yapan ve atıl durumda bulunan 75'inci yıl sahası yıllar sonra yeniden Van amatör spor kulüplerine kazandırılıyor.

Gençlik İl Spor Müdürü İnanç, yapımı devam eden tribünle ilgili yüklenici firma yetkilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra gazetemize açıklamalarda bulundu.

2011 yılında Van’da meydana gelen depremlerle hasar gören stadyumun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığına bu yöndeki taleplerini ilettiklerini belirten İnanç, Bakanlığında Van’a yeni bir stadyum kazandırma düşüncelerinin olduğunu kaydetti.

Kendilerinin de bu yönde taleplerinin olduğunu ifade eden İnanç, ”Bu süreçte stadyumun daha sağlıklı şartlarda ilimiz futboluna Vansporu’muza ve çok değerli taraftarlarımıza daha sağlıklı ortam da hizmet vermesi için girişimlerimiz oldu. Sayın bakanımızın göreve gelmesinin ardından vermiş olduğu talimatla öncelikle eski kapalı tribününün yıkımını yaptık. İlk ihale ile 2 bin 500 kişilik tribün yaparak taraftarımızın hizmetine sunduk. Sezon başında yine ikinci bir ihale ile stadyumun çevre düzenlemesi, giriş turnikeleri, giriş-çıkış tahliye kapıları, çevre ihata duvarı ve özellikle kale arkası tribünlerimizin bütün üniteleriyle yenilenmesi işlemlerini yaptık o da tamamlandı” dedi.

“Tribün çalışmaları yüzde 80 bitme aşamasında”

İlk yapılan ihalenin ardından sezon içerisin de taraftarlara bitmiş olan alanlarla hizmet verdiklerini kaydeden İnanç, şunları söyledi:” Bu süreçte doğu tribünlerimizi, portatif tribünlerimizi geçici olarak rakip taraftar tribünlerini hizmete sunduk. Akabinde buranın da 2 bin 500 seyirci kapasiteli tribün ihalesini yine sayın bakanımızın talimatı doğrultusunda yaptık. Sonrasında Mart ayı itibariyle de tribün yapım inşaatını başlattık. Zaten bu süreçte de malum pandemi süreci ile beraber maçlarda tatil edilmiş oldu. Dolayısıyla bu tribün inşaatımızın önemli bir bölümü maçlarımıza denk gelmediğinden dolayı takımımıza ve seyircimize rahatsızlık vermeden yaklaşık şu anda yüzde 80 bitirme aşamasına getirmiş olduk”  

Tribün inşasının yüzde 80’ler seviyesinde olduğunu ifade eden İnanç: “İnşallah firmamızla yaptığımız görüşmelerde de onların iş yapma süreleri var. Ancak onlar Temmuz sonundan daha erken bir vakitte bitirip teslim etmeyi düşünüyorlar. Gayet güzel çalışan bir ekip var. Şuan diğer tribün inşaatına göre daha sağlıklı yürüyen işini daha iyi yürüten bir firma ile muhatabız. Ben bu vesile ile gerçekten firma yöneticilerimize, yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yüklenici firmaya ve çalışanlara teşekkür eden İnanç: “ Sağ olsunlar bizi kırmadılar hem işin kalitesinde gerekli hassasiyeti gösterdiler hem de işin süresinden daha erken teslim etmek adına hızlı bir çalışma temposuyla bu dönemlere getirdiler. Aslında bu pandemi sürecinde sokağa çıkma yasaklarıyla sekteye uğrayan bir takım firma çalışanları il dışında geliyordu. Çelik montajlar ve çatı onarım ve montajları onların il dışından Gaziantep’e gidiş gelişleri olmasaydı belki de 18 Temmuzdaki sezonun kalan bölümünün başlayacağı tarihe de bu tribünler yetişebilirdi. Ama 10 – 15 günlük hedeflediğimiz tarihten aşağı geri sarkma olacak. Temmuz sonu bitirmeyi planlıyoruz" dedi. 

“Amatör spora 75. yıl müjdesi”

75.Yıl Stadyumunun Amatör sporun hizmetine sunma ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç şunları söyledi: “İhalesini yaparak sözleşme sürecine girdik. Askı ve ilan süreci de bitti. Pazartesi inşallah firmayı davet edeceğiz ve yan tarafta ışıklandırmalı UEFA kriterlerin de nizami ölçülerinde 68x105 bir sentetik sahayı Nur Tatar Kapalı Spor Salonu’muzun yanında yapmış olduğumuz sahanın aynısını ışıklandırmalı bir şekilde yine amatör sporumuza inşallah kazandırmak üzere sözleşme yaparak çalışmalara başlayacağız . Bunun yanında bu sahamızın mevcut tribünlerinin onarımını yaparak hizmete sunacağız. Stadyum soyunma odalarının onarımı yapılacak ve hizmete sunulacak. Ve yine yanı başındaki 4 tane tenis kortumuz tamamen sökülüp yeniden tenis sporcularımızın ve tenis severlerimizin hizmetine sunmak üzere yapılacak. Hemen yanı başında da Eski 75. Yıl Stadyumu’nda da atletizm, çekiç ve gülle atma gibi teknik branşlara yönelik atletizm alanı da yapıyoruz. Dolayısıyla adeta burası spor kompleksi olarak inşallah Van’ın gençlerine ve Van’ın sporcularına hizmet edecek. Pazartesi sözleşme imzaladıktan sonra önümüzdeki hafta içerisinde çalışmalara başlayacağız”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç incelemelerin ardından stadyumdan ayrıldı.   

 

Bakmadan Geçme