Van 2006 Kültür Ve Turizm Envanteri Tarihsel Değerler

Değerli okurlar; İlimizin doğal güzellikleri ile öne çıkan bir coğrafyada yer aldığı tartışılmazdır. Ancak İlimiz coğrafyası, binlerce yıl evvelden üzerinde yaşamış birçok medeniyetin izlerini de günümüze taşır. İlimizde bu eski medeniyetlere ait eserlerle iç içe yaşarız.

Bu güne kadar, ilimizde yaşamış olan medeniyetlerin izlerini keşfetmek amacıyla birçok arkeolojik çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar bu gün de devam etmektedir. Yeni bulgular ilimiz hakkındaki bilgileri daha da çoğaltmaya ve tarihi değerini pekiştirmeye devam etmektedir. Elde edilen bu bilgiler aynı zamanda insanlık tarihi ile ilgili sorularının çözülmesine de yardımcı olmaktadır.

Adını yazıma başlık olarak kullandığım kitap, adından da anlaşılacağı gibi Van’ın tarihi ve kültürel değerlerine ait envanterleri okuyucuların bilgilerine sunmaktadır. “Kitapta Van İli Üzerine Genel Bilgiler” başlığı altında Van’ın jeolojik ve tektonik yapısı, iklimi, bitki örtüsü, dağları, ovaları, akarsu ve gölleri, platoları, kurumları, nüfusu, basın ve yayın hayatı hakkında genel bilgiler verilmektedir. “Van’da Tarih öncesi Çağlar” başlığı altında, Van’ın Urartular öncesi tarihi hakkında bilgiler verilmekte ve belgeler sunulmaktadır. “Beylikler Dönemi” başlığı altında, Urartu dönemi ve o dönemlerden günümüze yansıyan eserler ve bilgiler okuyuculara aktarılmaktadır. “Ortaçağ ve Sonrası” başlığı altında, Van’ın ortaçağa ait eserleri ve tarihi hakkında bilgiler verilmektedir. Kitapta verilen tüm bu bilgiler son derece kaliteli fotoğraflarla desteklenmektedir.  

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme