Validen Amatör Spora destek

Van'daki spor kuruluşlarının temsilcileri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç başkanlığında Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı ziyaret etti. Heyet sporda çözüm bekleyen sorunları Vali Taşyapan'a aktardı. Vali Taşyapan, amatör sporun sorunlarının çözümü için gereken her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Rıdvan CAN

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, İl Tertip Komitesi Başkanı Nurettin Tuğrul, İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Akyürek, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Van Şube Başkanı Ramazan Kıvanç, Hakemler Derneği Başkan Vekili Erkan Odabaşı ve Vansesi Gazetesi Spor Müdürü Rıdvan Can'ın yer aldığı heyet, Vali Taşyapan'ı makamında ziyaret ederek, amatör sporlarla ilgili yaşanan sorunları ilettiler.

İlin spor taban birliklerinin Vali İbrahim Taşyapan'ı ziyaretinde Van Atatürk Şehir Stadyumu başta olmak üzere çeşitli konular gündeme getirildi. Ziyarette yeni stadyumun şehir dışında yapılması, kamp eğitim merkezinin kurulması, spor saha ve tesislerinin artırılması yönünde proje çalışmalarına ağırlık verilmesi, amatör spor kulüplerine malzeme desteğinin sağlanması gibi konular yer aldı.

Vali Taşyapan sorunları dinledi

Ziyarette yer alan spor temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Taşyapan, dile getirilen konular ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılacağını sorunların çözümü için gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Vali Taşyapan, gerek profesyonel gerekse amatör sporlara, ülke genelinde ve ilimizde ilgili kurumlar aracılığıyla devletimizin gerekli desteği verdiğini, bundan sonra da vermeye devam edeceğini söyledi.

"Sorunların giderilmesi için çabalayacağız"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Vali İbrahim Taşyapan, "Başta stadyum olmak üzere tesisleşme sıkıntıları olduğunu biliyorum. Bunun için ilin sporu ve gençlerini spora kazandırma konusunda her zaman yanınızda olacağım. Van'da ciddi bir sporcu potansiyelinin olduğunu ve bununda değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz Van'ın her alanda istenilen düzeye gelmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Van'a stadyum yapılmalı ve yapım aşamasında öncelikle mevcut stadyumun yeri değerlendirilmeli. Spor adamlarının kulüplerin birlikte hareket etmeleri çok güzel bir dayanışmadır. Bizlerde sizlerde Van için Van gençliği için her türlü çabayı sarf etmeliyiz. Amatör spor kulüpleri ve diğer spor dalları da bu anlamda desteklenmelidir. Bu konuda projeler hazırlanmalı çeşitli etkinlikler yapmalıdır. Sportif aktivitelerinde bizlerde sizlere destek sunacağız" dedi.

"Talepleri değerlendireceğiz"

Vali Taşyapan, kulüplerin, yerel spor dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Spor tesislerinin artırılarak, sporcularımızın hizmetine sunulması, her branştaki spor kulüplerimize maddi ve manevi destek verilmesi için alt yapıyı güçlendirecek projelere ağırlık vereceğiz. Burada tespit edilen sorun ve talepleri mutlaka değerlendireceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme