Vali Zorluoğlu, yeni yıla nöbete giren güvenlik güçlerini ziyaret etti

Van Valisi Murat Zorluoğlu, vatandaşların huzurlu ve güvenli şekilde yeni yıla girmesi için görev başında bulunan 112 acil servis, asker, polis ve itfaiye personelini ziyaret etti.

Vali Zorluoğlu, yeni yıl dolayısıyla beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile birlikte kentteki kamu kurumları ile arama noktalarında görevli güvenlik güçlerini ziyaret etti. 2018 yılına saatler kala beraberindekiler ile birlikteilk olarak Van 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezinegiden Vali Zorluoğlu, burada Van İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Nevzat Akdoğan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şebnem Kartal ve Van 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Müdürü Halis Gökyer tarafından karşılandı. Burada tek tek personelle ilgilenen Vali Zorluoğlu, gelen bir çağrıya yanıt vererek vatandaşın hem yeni yılını kutladı hem de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra telsizin başına geçen Vali Zorluoğlu, tüm sağlık personeline hayırlı nöbetler dileyip yani yıllarını kutladı. İstasyonların, Vali Zorluoğlu'nun dileklerine teşekkür ederek cevap veridiler. Vali Zorluoğlu buradaki ziyaretin ardından diğer ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere 112 Acil Komuta merkezinde ayrıldı.

"Tak bak gözlükleri"

Vali Zorluoğlu daha sonra beraberindekiler ile birlikte ilk önce Van-Özalp yolu üzerinde ortak uygulama yapan polis ve jandarma ekiplerin ziyaret etti.

Uygulama noktasında durdurulan araçlardaki vatandaşlarla da sohbet edip çay ikram eden Vali Zorluoğlu, beraberinde getirdiği yeni yıl hediyelerini personellere dağıttı. Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler daha sonra Van-Erciş yolu üzerindeki kontrol noktasına geçti. Burada da polis ve jandarma ile tokalaşan Vali Zorluoğlu, jandarmanın son teknoloji olan "Taka bak" gözlüğü hakkında bilgi aldıktan sonra kendi gözüne takarak uygulama yaptı. İlk önce kimlik kontrolü yapan Vali Zorluoğlu daha sonra plaka kontrolü yaptı. Bura da da personelle çay içip sohbet eden Vali Zorluoğlu diğer ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere bölgeden ayrıldı.

"İtfaiye personeline ziyaret"

Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler ile birlikte ziyaretlerinin diğer bir durağı ise Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı oldu. İtfaiye Dairesi Başkanı Abdülillah Arvas, yardımcıları ve personel tarafından karşılanan Vali ve Belediye Başkan Vekili ve bareberindekiler, personelin yeni yılını kutlayıp bir süre sohbet ettiler. İtfaiye ziyaretinin ardında Cumhuriyet Caddesine geçen Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, caddedeki vatandaşların yeni yılını kutladı. Cadde üzerindeki bir pastaneye uğrayan Vali Zorluoğlu, kendilerini takip eden basın mensuplarına tatlı ikramında bulunmayı da ihmal etmedi. Vali Zorluoğlu'un son durağı ise eski devlet hastanesinin bahçesinde bulunan polis noktası oldu. Burada polislerin yeni yılını kutlayan Vali Zorluoğlu, ikram edilen çayı içtikten sonra ziyaretlerini sonlandırdı. Ziyaretleri ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Vali Zorluoğlu, "Gerçekten 2017 yılı içerisinde gerek terörle mücadelede gerek uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadelede emniyet ve jandarma birimlerimiz çok başarılı operasyonlar gerçekleştirdiler. Yıl içerisinde bunun çok olumlu katkılarını, etkilerini bütün Van ili olarak yaşadık. Bu huzur ve güven ortamı beraberinde gerek turizm anlamında gerek imalat sanayi yatırımı anlamında gerçekten çok canlı bir yıl geçirmemize imkan sağladı. Bu sene Van yaz boyunca hakikaten çok canlı bir yaz dönemi geçirdi. Adeta bir sayfiye şehri gibi sokakları, caddeleri cıvıl cıvıl gece geç saatlere kadar insanlarla dolu. Esnafı hareketli ve bereketli bir yılı geride bıraktık" dedi.

"Devletimiz bütün imkanlarıyla emniyetimizi ve jandarmamızı, güvenlik kuvvetlerimizi donatıyor"

Yılın son saatlerinde görev yapan güvenlik güçlerinin vatandaşın rahat ve huzur içerisinde yeni yıla girmesi için tüm tedbirlerin aldığını ifade eden Vali Zorluoğlu, 2018 yılının 2017'ye göre daha huzurlu, mutlu, başarılı bir yıl olarak geçmesini temenni etti.

Arama noktasında kullanılan ve "Tak-bul gözlüğü" olarak bilinen yeni sistemle ilgili sorusuna Vali Zorluoğlu, "Gerek emniyetimiz, gerek jandarmamız son teknoloji imkanlarla donatılıyor. Devletimizin bütün imkanlarıyla emniyetimizi ve jandarmamızı, güvenlik kuvvetlerimizi donatıyor. Bu da en son örneklerinden bir tanesiydi. Çok kısa süre içerisinde vatandaşımızın kimliğine bakarak ya da aracın plakasına bakarak aranıp aranmadığı, kaydı olup olmadığını hemen görebiliyorsunuz. Zaten benim için de çok değişik bir deneyim oldu. Bunun gibi çok daha ileri teknolojilere sahip imkanlarla emniyetimiz ve jandarmamızı donatıyoruz. Bu da vatandaşımızın daha huzurlu ve güven içerisinde yaşamasına imkan sağlıyor" dedi.

Bakmadan Geçme