VALİ YARDIMCILIĞI MAKAMLARINA KİMSE ATANMADI

Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri sürüp yer değiştirme talebinde bulunan 5 vali yardımcısının görev yerleri, İçişleri Bakanlığı tarafından değiştirildi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri sürüp yer değiştirme talebinde bulunan 5 vali yardımcısının görev yerleri, İçişleri Bakanlığı tarafından değiştirildi. 
Konya'dan 3 ay önce Van'a atanan Vali Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri süren yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan, Kasım ayının başında İçişleri Bakanlığına dilekçeyle başvurup yer değişikliği talebinde bulundu. Bu sırada bir toplantı için Ankara'da bulunan Vali Doğan, kentte büyük yankı bulan olayla ilgili Van'a döndüğünde yazılı açıklama yaparak İçişleri Bakanlığından müfettiş talep etti. Van'a gelip incelemelerde bulunan bakanlık müfettişlerinin hazırladıkları raporun ardından, 5 vali yardımcısının yerlerinin değiştirilmesi talebi onaylandı. Vali Yardımcıları Mehmet Özel Malatya Vali Yardımcılığına, Zafer Coşkun Batman Vali Yardımcılığına, Hakan Alkan Kars Vali Yardımcılığına, Mehmet Yüzer Şanlıurfa Vali Yardımcılığına, Salih Altun ise Bitlis Vali Yardımcılığına atandı.
Van'daki 5 vali yardımcısının yerlerine ise şu ana kadar kimse atanmadı. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı boşalan 5 vali yardımcılığı için 45 vali yardımcısıyla görüştü ancak hiçbiri Van’a gelmek istemediğini belirterek nazikçe teklifi geri çevirdi. Bakanlık, bu kez yardımcılarını kendisinin bulmasını istediği Vali Doğan’ın sonuç alamaması üzerine boşalan görevler için şimdilik Van’ın yeni kurulan İpekyolu ile Tuşba ilçelerinin kurucu kaymakamları ve Edremit Kaymakamını vekaleten görevlendirdi.
Bu arada dün sabah saatlerinde valilikteki makamlarına gelen Vali Yardımcısı Salih Altun, "Bakanlığımızın takdiri. Nerede görev verilirse biz yaparız’ derken, Hakan Alkan ise, "Hayırlı olsun" demekle yetindi.
Öte yandan, talepleri doğrultusunda görev yerleri değiştirilen 5 vali yardımcısının, kendilerine hakaret ettiğini öne sürdükleri Van Valisi Aydın Nezih Doğan hakkında "hakaret, tehdit ve küfür" iddiasıyla savcılığa başvuracakları belirtildi.

Bakmadan Geçme