Vali Taşyapan: Problemleri Olan Bir Hemşehrimizdi

Önceki gün Ziraat Bankası Tuşba Ticaret Borsası şubesinde yaşanan soygun girişimi ve rehine kriziyle ilgili Vali İbrahim Taşyapan açıklamalarda bulundu. Yaşananları yakından takip ettiğini belirten Vali Taşyapan, şahıs bir takım problemleri olan Vanlı bir hemşehrimizdir dedi.

İlhan Siyahtaş

Öz Süt Van Şubesi’nin açılışına katılan Vali İbrahim Taşyapan gazetecilerin banka soygunu girişimi ve rehine krizi ile ilgili yönelttiği sorular üzerine olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ziraat Bankası’nda yaşanan soygun girişimi ve rehine krizinin her dakikasını yakından takip ettiğini belirten Vali Taşyapan, rehine olayını gerçekleştiren malum şahsın ilk etapta kimliğinin tespitinin 4 saat aldığını, kimlik tespiti yapıldıktan sonra şahısla iletişime geçildiğini ve talepleri olduğunu, zanlının taleplerinin rehinelerinin güvenlik durumları dikkate alınarak karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Vali Taşyapan şunları söyledi:  “Olay başladığı ilk dakikalarından son dakikasına kadar olayın takipçisi oldum. Olay bir ferdi ve silahlı bir hareketti. Kimliğini tespit çalışmalarından sonra kendisinin değişik bağlantıları ile ikna çabalarının yolları arandı. Şahıs bir takım problemleri olan Vanlı bir hemşehrimizdir. Eylemini uzun bir süre sürdürdü. İçerideki rehineler tamamıyla banka çalışanlarıydı. Serbest bıraktığı bir kişi üzerinden bir takım taleplerde bulundu. Taleplerinin bir kısmını yerine getirdik. Daha sonra yerine getiremeyeceğimiz talepleri vardı, onları da kendisi ile konuşarak en son gece saat 2 sularında da bizzat Emniyet müdürümüzün kendisi ile irtibata geçmesiyle birlikte ikna edilerek eylemine son verilmesi sağlandı. Bu olayda herhangi bir rehinenin yada eylemi yapan şahsın yaralanması söz konusu olmamıştır. Bizim açımızdan en önemlisi de bu olaydan kimsenin yara dahi almadan sonlandırılmasıdır. Özellikle Emniyet müdürümüz ve emniyet mensubu arkadaşlarımız başarılı bir şekilde yanların psikolojik destek alarak olaya müdahale ettiler ve şahısla irtibat içerisinde oldular.  Bu olayda can kaybının yaşanmaması adına ellerinden gelen bütün gayreti ve sabırla gösterdiler. Emniyet müdürümüzü ve ekibini tebrik ediyorum. Bu olay adli bir olaydır. Bundan sonrası artık adli mercilere kalmıştır.” 

Bakmadan Geçme