VALİ DOĞAN’DAN GAZETEMİZE ZİYARET

Değişimin kolay olmadığını belirten Vali Doğan: Önemli olan idarede değişime ayak uydurabilmektir.

Fazıl ERÜŞ

Vali Aydın Nezih Doğan, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Doğan’ı gazetemize gelişinde gazetemizin imtiyaz sahibi Erdal Perihan, Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ve gazete çalışanları karşıladı.

Bir süre sohbet eden Vali Doğan’a Gazetemizin imtiyaz sahibi Erdal Perihan Vansesi’nin kurucuları, kuruluşu ve yayın politikası hakkında bilgi verdi. Vali Doğan, Van’ın ilk gazetesi olan Vansesi’nin ilk nüshasını inceleyerek 76 yaşında yaşlı bir gazetenin yayın hayatına kesintisiz devam etmesinin önemli olduğunu belirtti. Ekonominin Van’ın gelişmesinde önemli olduğunu söyleyen Vali Doğan, “Buraya yatırımcının gelebilmesi, buradan sermaye ve yetişmiş insan göçünün önlenebilmesi için pozitif değerler ön plana çıkarılmalı, konuşulmalı ve yazılmalıdır” dedi.

Yerel basının kentin gelişmesinde önemli işlevlerinin olduğunu vurgulayan Vali Doğan,” Van koşullarına göre yeterli olabilir ancak yerel basın kendisini yenileyerek geliştirebilir” diye konuştu.

Vali yardımcıları konusuna değinen Vali Doğan, değişimin kolay olmadığını belirterek, “Önemli olan idarede değişime ayak uydurabilmektir. 35 yıllık idarecilik deneyimimle şerefimle onurumla görev yaptım”.

 

Bakmadan Geçme