Vali Bilmez'den sürücülere önemli uyarı Kayıpları minimum düzeye indirmeliyiz

Vali Mehmet Emin Bilmez, bu yıl trafik can ve mal kayıplarının bir önceki yılara oranla düştüğünü belirterek, 'Trafikte can ve mal kayıplarını minimum düzeye indirmemiz gerekiyor' dedi.

7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla bir uygulama yapıldı.  Vali Mehmet Emin Bilmez’in başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ile çok sayıda trafik polisi personelinin katılımıyla uygulama gerçekleştirildi.

İskele Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünde gerçekleştirilen uygulamada trafik polisi yeleği giyen Vali Bilmez, sürücülere trafik kuralları ve emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulunurken, yayalara da yaya geçidini kullanmaları konusunda bilgilendirdi.

“Bu konuda hep birlikte el ele vermeliyiz”

Uygulama sonrası konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, bugün saat 11.00’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da trafikle ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını belirtti. Trafikte her yıl daha iyiye gitmek, can ve mal kayıplarını azaltmak için hem yaya hem de araç sürücülerinin dikkatli olmaları amacıyla kuralları hatırlattıklarını ifade eden Vali Bilmez, “Sürücülerin emniyet kemerlerini takmaları ve yayaların 5 adımda güvenli yürüyüşü, görünür olmak, yaya geçitlerini kullanmak gibi konularda bir farkındalık çalışması yaptık. Bizler de İskele Caddesinde uygulamamızı yaptık. Hem yayalarımıza hem araç sürücülerimize kuralları anlattık. Bu yıl trafik can ve mal kayıpları bir önceki yılara oranla düşüş oldu. Ancak hâlâ ciddi kayıplar var. Bu yüzden bu konuda hep birlikte el ele vermeliyiz. Trafikte can ve mal kayıplarını minimum düzeye indirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İPEKYOLU

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde yapılan uygulamaya İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Şamil Görücü, İlçe Emniyet Müdürü Murat Suçlular katıldı. Burada sürücüleri özellikle emniyet kemeri takmaları ve yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi noktasında uyarılarda bulunan Kaymakam Aydın ve beraberindekiler, sürücülere broşür dağıttı.

Daha sonra uygulama hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aydın, hafta boyunca trafik ekiplerinin sahada denetimlerde bulunacağını ifade ederek, “Hayata öncelik ver, yayaya öncelik ver” mottosuyla hareket ediyoruz. Kemerimizi takalım bir hareketine bakar mutluluğuyla sürücülerimizden isteğimiz emniyet kemerlerini takmalarıdır. Emniyet kemerimizi takmamız durumunda yaralanmalı trafik kazalarından önemli bir ölçüde kurtulmuş oluyoruz. Bir diğer husus ise uzun bir süredir üzerinde durduğumuz yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesidir. Hayata öncelik vereceğiz, yayalara öncelik vereceğiz. Hepimiz arabadan indiğimiz andan itibaren yayayız. Arabadan indikten sonra çocuklarımız, eşimiz ve sevdiklerimiz birer yayadır ve yaya geçidinde yayaların üstünlükleri var. Yaya geçitlerinde yayalarımız ayaklarını bıraktıkları andan itibaren araçların durması gerekiyor. Buna özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Sürücülerimizin uymasını istiyoruz. Bu çerçevede herkese kazasız bir yolcuk ve mutlu günler diliyoruz” dedi.

BAŞKALE

Van-Hakkari Caddesi üzerinde düzenlenen etkinliğe Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak ile İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Bahadır Helli katılaraK durdurdukları araçlarda bulunan sürücü ve yolculara konu hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığı, 7-13 Mayıs Trafik Haftası çerçevesinde "Yayalar İçin 5 adımda güvenli trafik" mottosunun etkin olarak anlatılması, trafik güvenliği bünyesinde yürütülen faaliyetlere toplumsal desteği artırmak, bilgilendirme, bilinçlendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışları artırmak amacıyla sürücü ve yayalara ekiplerce uyarılar yapılarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Uygulamanın kendi can güvenliği için olduğunu belirten durdurulan sürücü ve yayalar, ekiplere uyarılarından dolayı teşekkür etti.

ERCİŞ

Kaymakamlık önündeki yaya geçidinde "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla başlatılan bilgilendirme kampanyasına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Jandarma komutanı Yarbay Mehmet Demir, ilçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, emniyet ve jandarma personeli katıldı.

Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak karayolu trafik haftası ve karayolu trafik güvenliği günü 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' uygulamasında Kaymakam Mehmetbeyoğlu, Jandarma komutanı Yarbay Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Süleyman Trak, yaya geçidine çizgi boyaması yaparak, sürücülerle sohbet edip broşür dağıttılar.

Daha sonra yaya geçidinden geçerek yayalarla sohbet edip broşür dağıttılar.
Kaymakam Mehmetbeyoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazalarının önlenmesi için uzun süredir çeşitli projeler yürüttüğünü ifade ederek, "Bunun sonuçlarını da tüm Türkiye'de görüyoruz. En son bilindiği üzere bayramdaki trafik kazalarına bağlı ölümler yüzde 61 oranında azılmıştır. Alınan tedbirler meyvesini veriyor. O tedbirlerden bir tanesi de yaya geçitleridir. Yaya geçitlerinde öncelik yayalarındır. Araçlar buna uyacak, yayalara yönelik kazalarda önlenmiş olacaktır" dedi.iha

Bakmadan Geçme