Vali Bilmez, Peynirciler ve Sakatatçılar çarşısını inceledi

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan Tarihi Peynirciler ve Sakatatçılar çarşısını gezerek incelemelerde bulundu.

Vansesi Haber Merkezi

 

Ardahan Valiliğinden, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevine atanan Mehmet Emin Bilmez, restorasyonunda sona gelinen Peynirciler ve yapımı tamamlanan sakatatçılar çarşılarını ziyaret etti. Vali Bilmez, Genel Sekreter Vekili Ülker Cem Kaplan ve Kentsel Daire Başkanı Hakan Özkök ve Fen İşleri Daire Başkanları ile birlikte ilk olarak tarihi peynirciler çarşısını gezdi. Çarşıda yapılan çalışmaları en ince ayrıntısına kadar inceleyen Vali Bilmez, çarşıyı önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesinin kent tarihine verdiği değeri yapılan çalışmalarla ortaya koyduğunu belirten Vali Bilmez, Çarşının Van’a ve otlu peynire değer katacağını söyledi.

Vali Bilmez, Peynirciler Çarşısı gezisinin ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek sakatatçılar çarşısına geçti. Sakatatçılar çarşısını gezen Vali Bilmez, Kooperatif Başkanı Abdulmenaf Tüzün ve esnaflarla görüştü.

Bakmadan Geçme