VAKAD'TAN ZİYARET

Van Kadın Derneği (VAKAD) yetkilileri, kadınlara yönelik çalışmalarda diyalogun güçlendirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül’ü ziyaret ettiler.
Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak deprem sonrası Van ve Erciş’te yaptıkları hizmetleri anlatan Ünal Öncül, “Depremin maddi yıkımının yanında psikolojik yıkımları da oldu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kadınlara yönelik psiko destek çalışmalarımızla deprem sonrası travmaların önüne geçmeye çalıştık. Kadınlarımız için bin 646 kişinin katılımı ile aile eğitim hizmetleri, bin 398 katılımcı ile sağlık eğitim danışmanlığı, 562 kişinin katımlı ile okuma yazma kursları, 4 bin 707 kişiyi sinema, tiyatro ve gezilere götürdük. Bunun yanında kadınlara yönelik onlarca eğitim ve program düzenledik. Yaşanan depremle yaşam alanlarımız konteynır ve çadırlar oldu. Sosyal hizmette sınır tanımadık, buralarda da sosyal mekanlarımızı kurduk. Kadın kahvesi adı altında kadınlarımızın ev ortamlarını aratmayacak çalışmalar yürüttük. Özellikle Ramazan ayında Kadın Kahvesi birçok kadınımıza ev sahipliği yaptı” dedi.
“KADIN KONUK EVİMİZ 36 KADINIMIZA ÇARE OLDU”
23 Ekim’den bu yana Kadın Konuk Evi’ne 36 kadının müracaat ettiğini ifade eden Öncül, “Bu kadınların 23’ü eşiyle barıştırıldı, 7’si il dışına nakil edildi. 2 kadın Kadın Konuk Evi’nde misafir edildi. 4 kadın da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirilerek mağduriyetleri giderilmiştir. Kadına yönelik koruyucu, önleyici hizmetlerimizle deprem öncesi ve sonrasında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müdürlüğümüze bağlı kuruluş olan Kadın Konuk Evi’nde kadınlarımızı her türlü istismardan uzak tutmaya çalışmaktayız” diye konuştu.
Van Kadın Derneği yöneticisi Gül Kıran ve dernek üyeleri, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kıran, “Kadınlara yönelik çalışmalarımızda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile eşgüdüm içerisinde olmak isteriz” diye konuştu.
vanhaber, van haber, van, haber
van kadın derneği, ziyaret, ünal öncül

Bakmadan Geçme