Urartu Müzesi açılacak mı?

Van Urartu Müzesi'nin en kısa zamanda hizmete açılacağı belirtildi.

2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından Van Kalesi’nin yanında yapımına başlanılan Van Urartu Müzesi’nde çalışmalar aralıksız sürerken, yetkililer müzenin en kısa zamanda hizmete açılacağını belirttiler.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Van Urartu Müzesi ihalesinin yapıldığını ifade eden yetkililer, müzenin teşhir tanzim işine ilişkin iş sözleşmesinin 20 Mart 2017 tarihinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Anıt Restorasyon arasında imzalandığını, yer tesliminin ise 24 Mart 2017 tarihinde yapıldığını söylediler. Yapımı tamamlanan ancak elde olmayan bazı nedenlerden dolayı teşhir tanzim işinin uzun sürdüğünü belirten yetkililer, “Bilindiği üzere basına olumlu olumsuz birçok habere konu olan yeni müze hizmet binamızın en yakın zamanda hizmete açılması için elimizden gelen tüm gayretler sarf edilmektedir. İlimize ve hatta ülkemize yakışır dünya standartlarına uygun, çağdaş müzecilik anlayışı kapsamında bir müze olması için ilgili müze personelince gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda, müzemizde çağdaş sunum teknikleri kullanılarak, kültürel mirasımızın en iyi şekilde tanıtılması için gerekli çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Müzemizin teşhir ve tanzim unsurlarının yanında eğitim işlevi de önem kazanarak ön plana çıkacağı görülecektir. Özellikle müzemizde çocuk şenlikleri, atölye çalışmaları, drama gösterileri, seminerler, konferanslar, geçici sergiler, toplantılar, konserler ve kültürel amaçlı geziler yapılarak çocuklarımıza ve gençlerimize müze ve kültürel değerlerimizi koruma bilinci kazandırılacaktır” dediler.

Müzeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin müzenin giriş holünden itibaren geçmiş tarihe doğru bir yolculuğa çıkacağını da sözlerine ekleyen yetkililer, “Kronolojik sergi salonunda uygarlıkların her alanda nasıl gelişip ve yayıldıkları, neler yapabildiklerini izleyebilecek, Urartu Devleti’nin sosyal, ekonomik, savaş gibi kültür alanındaki geleneklerini görebilecekler. Ayrıca ziyaretçilerimiz, etnografik salonunda insanların günlük yaşamda kullandığı eşyaları da canlandırmalarla görme imkanı elde edeceklerdir” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme