Üniversite Öğrencileri Arıtma Tesislerini Gezdi

Iğdır Üniversitesi öğrencileri, Van Su ve Kanalizasyon Dairesi’ne (VASKİ) bağlı atık su arıtma tesislerinde incelemelerdi bulundu.

Iğdır Üniversitesi’nden bir grup öğrenci ve öğretim görevlisi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. Ösmetullah Arvas'ın girişimleri ile tesislerde incelemelerde bulundular. Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çevre Sağlığı Bölümü öğretim görevlileri Sertap Doğru, Ayşe Karacalı, Yunus Tunç, Yusuf Alparslan Argun ve beraberindeki ön lisans öğrencileri, Van Büyükşehir Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisleri’ni gezdi. VASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’nca işletilen İskele Mahallesi’ndeki ve Edremit ilçesindeki atık su arıtma tesislerinde incelemelerde bulunan öğretim görevlileri ve beraberindeki öğrencileri, tesisler hakkında genel bilgiler, tesiste bulunan üniteler ve ekipmanlar hakkında bilgiler aldılar.
Iğdır Üniversitesi heyeti, atık su arıtma tesislerinin bölge halkı, çevre sağlığı ve ülke için büyük önem arz ettiğini ifade ettiler.

Bakmadan Geçme