UMUTLAR HAFTAYA KALDI

Van Büyükşehir Belediyespor ligin en kritik maçında Hatay Erzin Belediyespor'u evinde 2-1 yenerek sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Hacı Yılmaz

Ligde kalma mücadelesi veren Van Büyükşehir Belediyespor Hatay Erzin Belediyespor’u 2-1 yenerek ligin bitimine bir hafta kala umutlarını gelecek haftaya taşıdı. Zorlu geçen maçta Büyükşehir Belediyespor’un golleri Muammer ve Serdar’dan, Erzin Belediyespor’un tek gölü Ünal’dan geldi. Büyükşegir Belediyespor ligin son maçını haftaya Ankara'da Etimesgut Belediyespor ile oynayacak. B. Beldiyespor'un ligde kalabilmesi için bu maçtan puanla ayrılması gerekiyor.

Büyükşehir Belediyespor sahaya, Murat Günay, Salih Tunar, Furkan Işıkdemir, Medeni Bingöl, Ali Kurt, Emrah Tacir, Anıl Dilaver, Yakup Demir, Muammer Erdoğdu, Murat Berge ve Utku Demirel on biri ile çıktı.

Erzin Belediyespor ise sahaya Ergün Aytekin Teknik sorumluğunda sahaya; Kıvanç Küçükbarış, Mehmet Karakeçili, Şahin Tüter, Umut Çakır, Burçak Özkanca, M. Kemal Küçük, Rıdvan Çelik, Ramazan Öztürk, Ünal Noyan, Yunus Ünsal ve H.Onur Gedikkaya on biri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumunda saat 15.30’da başlayan karşılaşmayı Çağdaş Altay, Murat Güçlü, Sefa Özcan ve Serhat Tan hakem dörtlüsü yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
Maçın ilk yarısına Erzin Belediyespor başladı.
8. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da Utku’nun sert şutunu kaleci Kıvanç son anda köşeden çıkardı.
23. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da cezaalanı içinde topla buluşan Anıl Dilaver topu dışarı vurdu.
31. dakikada Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Utku, Anıl Dilaver’i cezalanı içinde toplu çok iyi buluşturdu. Anıl’ın şutunu kaleci Kıvanç köşeden son anda çıkardı.
35. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da Ali Kurt’un sert şutu direğin dibinden auta çıktı.
38. dakikada Büyükşehir Belediyespor golü buldu. Kazanılar serbest vuruşu Emrah Tacir iyi kullandı. Cezaalanına yapılan ortaya iyi yükselen Muammer topu filelerle buluşturdu ve takımı 1-0 öne geçirmeyi başardı. Aynı zamanda gölü atan Muammer üç hafta önce Furkan Işıkdemir ve Ut Demirel ile birlikte kadro dışı bırakılmıştı.
45. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da kaleci Murat kalesini terk ettiğin için sarı kart gördü.
İlk yarıda başka önemli pozisyon ve gol olmayınca Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardı.
Maçın ikinci yarısı Büyükşehir Belediyespor’un vuruşu ile başladı.
55. dakikada Erzin Belediyespor beraberlik gölünü buldu. Derin pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Ünal topu kaleci Murat’ın üstünden aşırarak ağlarla buluşturdu ve takımının beraberlik gölünü kaydetti:1-1
59. dakikada Büyükşehir Belediyespor net bir gol kaçırdı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ali Kurt topu kaleci Kıvanç’ın üzerine vurdu. Hemen ardından gelişen Büyükşehir Belediyespor atağında Ali Kurt tekrara cezaalanı içinde topu sert vurdu. Top direkten oyun alanına döndü ve savunma uzaklaştırdı.
64. dakikada Erzin Belediyespor’da Hüseyin sarı kart gördü.
69. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da Utku’nun sert şutunu kaleci Kıvanç son anda kornere çeldi.
71. dakikada Erzin Belediyespor’da Ünal yerini İlyas’a bırakırken, Büyükşehir Belediyespor’da ise Murat Berge yerini Serdar’a bıraktı.
73. dakikada Erzin Belediyespor’da oyuna bir dakika önce giren İlyas Büyükşehir Belediyespor’lu Ali’ye yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü.
74. dakikada Büyükşehir Belediyespor 2-1 öne geçmeyi başardı. Furkan’ın kullandığı serbest vuruşta karanbolde kalan topu iyi vuran Serdar Karaduman topu ağlarla buluşturdu ve takımı 2-1 öne geçirmeyi başardı.
75. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da Utku sarı kart gördü.
76. dakikada Erzin Belediyespor’da İlyas’ın sert şutu direkten oyun alanına döndü ve Büyükşehir Belediyespor savunması topu uzaklaştırdı.
79. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da Furkan yerini Halil İbrahim’e bıraktı.
81. dakikada Büyükşehir Belediyespor 3’ncü gole çok yaklaştı. Ali Kurt’un ceza alanı içinde kafa vuruşunu kaleci Kıvanç son anda köşeden çıkarmayı başardı.
83. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da Ali Kurt sarı kart gördü.
90. dakikada Büyükşehir Belediyespor’da Utku yerini Murat Yıldırım’a bıraktı.
Maçta başka gol olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor kritik maçtan 2-1 galip ayrılarak puanını 42'ye çıkarırken taraftarını sevince boğdu. Büyükşehir Belediyesi ligin son haftasında Etimesgut Belediyespor maçından galibiyet veya beraberlikle ayrılmanın yanında küme düşme mücadelesi veren diğer takımların alacakları sonuçları bekleyecek.

SON HAFTA MAÇLARI
Erzin Belediyespor- Silivrispor
İstanbul Güngören- Sandıklıspor
Beylerbeyi spor -Bergama B.por
Ankara Demirspor- Ayvalıkgücü
Kahramanmaraş - Balçova Yaşam
Etimesgut Bld. - Van Büyükşehir Bayburt İl Özel İ.- Kayserişeker
Orhangazispor - Sakaryaspor Bşk.Erzurum - Anadolu Üsküdar

Bakmadan Geçme