Ummeti Muhammed Cami İnşaatı Yardım Bekliyor

Ümmeti Muhammed Camii hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Rıdvan CAN

Erzurum yolu üzeri Kalecik Sokak Altıntepe Mahallesinde Yıldız ve Turan aileleri ve vatandaşların destekleriyle bir yıl önce 600 metrekare arsa üzerinde yapımına başlanan ve inşaatı devam eden Ümmeti Muhammed Caminin tamamlanabilmesi için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Yıldız ve Turan aileleri ile hayırseverlerin destek ve gayretleri sonucu inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan cami ibadete açıldığında 350 metrekare kapalı alana sahip olacak. Ümmeti Muhammed Cami yapımına destek veren hayırseverlere ve mahalle sakinlerine okunan mevlit sonrası iftar verildi.

Cami inşaatı yapımı için arsayı kendi imkânıyla satın alan ve yapımında Turan ailesinden Hacı Mehmet, Selahattin, Şahabettin, Necati ve Nurettin Turan ile Yıldız ailesinden Hasan, Orhan Yıldız'ın desteklerinin yansıra caminin betonunu Ebi Beton karşıladı. Büyükşehir Belediyesi ile Tuşba Belediyesi demir, çimento ve briket desteği sağladı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Hacı Mehmet Turan, "Yıllardır içimde bir ukde vardı. Sonuçta bu arsayı kendi imkânlarımla satın alarak cami yapmaya karar verdim. Turan ailesinden ve yakınlarımız akraba eş dostlarımızın destekleri geldi ve cami inşaatımızın temelini attık. İnşaat başlayınca Vanlı hayırseverlerin desteği çığ gibi büyüdü. Güzel bir duygu ve mutluyum Allah herkesten razı olsun. Camimizin büyük bölümünü bitirdik fakat daha çok eksiğimiz var. Camimiz 3 kattan oluşuyor 1, kat taziye evi, 2 ve 3 katlar ise, ibadet ve Kur'an kursu olacak. Bugün kaba inşaatı biten camimizde hayırseverlere ve mahalle sakinlerini davet ederek mevlit sonrası iftar yemeği düzenledik. Cami inşaatı ve iftar yemeğine destek veren emeği geçen aramızda olan olmayan, desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun'' dedi.

Cami inşaatının yardımlarla devam ettiğini belirten, Turan "Geçen yıl başladığımız inşaatımızı büyük ölçüde tamamlayarak kubbelere ulaştırdık. Caminin geride kalan inşaatını tamamlamak için hayırseverlerden, iş adamlarımızdan ve yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme