TUŞBA’DA İLK ANKET’TEN BDP ÇIKTI

Tuşba’ya bağlı kent merkezinde 8 mahalle ve Büyükşehir olmasından sonra Mahalle statüsü kazanan yaklaşık 50 köyde, bin kişiyle bire bir yapılan anketin sonuçları AK Parti’nin bayram öncesi ağız tadını kaçıracak tarzda görünüyor.

Tuşba’ya bağlı kent merkezinde 8 mahalle ve Büyükşehir olmasından sonra Mahalle statüsü kazanan yaklaşık 50 köyde, bin kişiyle bire bir yapılan anketin sonuçları AK Parti’nin bayram öncesi ağız tadını kaçıracak tarzda görünüyor…

284 kadın ve 683 erkekle yüzyüze yapılan Söz konusu ankette BDP %58 AKP %36 sınırında dururken,  Beyüzümü mahallesinde Seçmenlerin % 74’i BDP den yana oy kullanacaklarını belirtirken, İskele mahalle sakinlerinin tercih ibresi ise AKP’den yana görünüyor.

 KAYNAK: www.secimvan.com

BİN KİŞİYLE YAPILAN ANKETTE BDP ÖNDE

 

İki büyük depremi geride bırakan, ’Büyükşehir’ statüsüne kavuşturulan Van’da yapılan anket, siyasi partileri uyaracak tarzda görünüyor.

 

Seçim polemiklerin havada uçtuğu aday adaylarının birbirlerini ekart etmek için adete yarışa girildiği bu dönemde yapılan anket şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarıyor.

 

2014 yerel seçim startının verildiği bu günlerde, özellikle iktidara yakın çevrelerin Ankara’ya adeta karargah kurmaları gözden kaçmazken, Secimvan.com, anket sitesinin bin denek üzerinde gerçekleştirdiği ankette, halkın tercih ve sorunları herkesin bir kez daha şapkasını önüne alıp düşünmesi gerektiğini gösteriyor.

 

İŞTE ANKETİN DETAYLARI…

 

Van’ın Büyükşehir olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Sorusuna karşılık Tuşba ilçesinde yaşayanların %98 olumlu bulurken %2’si olumsuz karşıladığını söyledi.

 

Tuşba’da bulunan 41 mahalleyi gezen anketörler 1000 kişiye sordu ‘Sizce bir aday adayında olması gereken kriterler nelerdir?

 

Ankete katılanların %46’si Yerel yönetimler konusunda deneyimli olması gerekir derken, %32’si Vizyon sahibi olması gerektiğini söyledi.

Mensubu olduğu aşiret etkisine ise %10’luk tercih kullanırken hepsi diyenlerin sayısı %12’i buldu.

 

BDP %58 AK Parti % 36

'Yerel seçimlerde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir'? BDP %58  AK Parti ise % 36’ diğer partiler %6 da kaldı.

Bekir KAYA ankette birinci

'Size göre partinizin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı?' sorusuna ankete katılan %70’ı Bekir kaya’nın tekrar Büyükşehir Belediye başkanı olmasından yana, bunun yanında Hüseyin Çelik % 25, Osman Baydemir için ise %5’lik tercih kullandı. %4’lük kesim ise oyunu Abdulahat Arvas yana kullandı.

Tuşba Borazan’dan yana

18-65 yaş aralığı, 284 kadın, 638 erkek toplamda bin denek üzerinde yapılan ankette, ‘Size göre BDP’nin Tuşba Belediye Başkan adayı kim olmalı? Diye soran anketörlere verilen cevaplar dikkatlerden kaçmadı. İsimleri kamuoyunda sık sık geçen aday adaylarının aldıkları oylar şöyle sıralandı.

Son günlerde adı sık sık BDP Tuşba adayı olarak lanse edilen Fariz Borazan % 38 ile ilk sıraya yerleşirken Tuşba sakinlerinin  % 21 Yılmaz Berki yana tercih kullanırken % 8 Kasım Ataş 3. geldi.

Ak Partililer Şahin Kartal dedi

Ak Parti’de ise  %22 ile Şahin Kartal 1. sırayı aldı. Bunun yanında   % 6’lık dilimle Arif Oflas %3,5 Servet Yeniturk % 2 Necati Yertürk olarak sıralandı.

Su, Elektrik ve Ulaşım sorunu devam ediyor

Tuşba İlçesinin en önemli sorunu nedir sizce ?  Sorusuna ise %76 Su, % 60 Elektrik, %65 Ulaşım/yol olarak yanıtladı. % 40’lık dilimde konut sorunu olduğunun altı çizildi.

BİN KİŞİ CHP’Yİ HİÇ GÖRMEDİ

 

15 günlük süreçte 284 kadın, 683 erkek, toplamda bin kişiyle yapılan ankette, ana muhalefet partisi CHP’nin sadece %1 oranında oy alıyor görünmesi, ana muhalefet partisi Van il teşkilatının ve yöneticilerinin canını sıkacağa benziyor.

Secimvan.com koordinatöre net konuştu.

Araştırmayı yapan secimvan.com yetkilisi yapılan anketle ilgili görüşlerini açıklarken net konuştu.

18-65 yaş aralığı, 284 kadın, 638 erkek toplamda bin kişiyle görüştüklerini belirten site koordinatörü İshak Kara, ‘'Yerel seçimlerde oy vermeyi düşündüğünüzü parti hangisidir'’  adı altında yapılan ankette, siyasi partilerin Tuşba merkezinde alacakları oy oranlarını BDP% 58, Ak Parti %36 CHP%1, SP'nin ise yüzde 1 bandında olduğunu Kara; Seçimvan olarak Van Büyükşehir ve İlçe anketlerinin ilerleyen günlerde devam edeceğinin belirtti.

Kara, AK Parti’den yana olan seçmenlerin büyük oranda 20 ile 65 yaş arası kadınlardan oluştuğu gözlemledik dedi. ‘BDP den yana olan seçmenlerin büyük oranda 18  ile 45  yaş arası erkeklerden oluştuğu gözlenmiştir.

 

Bu araştırma Herhangi bir Parti veya Kurum isteği üzerine yapılmamıştır.  Secimvan.com bulunduğu bölgede Van ilinin seçim nabzını yoklama amacıyla yapılmıştır.”  Dedi.

 

ANKET YAPILAN MAHALLELER İSE ŞÖYLE… 

Tuşba ilçesine bağlanacak mahalle ve köyler; 
“İskele, Altıntepe, A.Gazi, Seyrentepe, Beyüzümü, İstasyon, Akköprü ve Şemsibey mahalleleri ile Adıgüzel, Ağartı, Akçaören, Akçift, Alabayır, Alaköy Arısu, Aşıt, Atmaca, Bağdaşan, Bardakçı, Çakırbey, Çitören, Çobanoğlu, Çolpan, Çomaklı, Dağönü,,Değirmenözü, Derebey, Dibekdüzü, Dilimli, Ermişler, Esenpınar, Gedelova, Gedikbulak, Göllü, Gölyazı, Gülsünler, Güvençli, Kalecik, Karaağaç, Kasımoğlu, Halkalı, Hıdırköy, Kelle, Koçköy, Kolsatan, Kozluca, Satıbey, Kumluca, Meydancık, Ocaklı, Pirgarip, Özyurt, Özkaynak, Şahgeldi, Otluca, Mollakasım, Sağlamtaş, Tabanlı, Tevekli, Topaktaş, Yalnızağaç, Yaylıyaka, Yenilice, Yeşilköy, Yeşilsu ve Yumrutepe mahalleleri oldu.

Bakmadan Geçme