TUŞBA’DA DEVRİM YAPACAĞIM

Cumhuriyet Halk Partisi Tuşba Belediye Başkan adayı Taner Coşkun, el birliği ile Tuşba’yı Van’ın en modern ve en huzurlu ilçesi yapacağını söyledi.

Fazıl ERÜŞ

Din, dil, ırk ayırımı yapmayacağını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Tuşba Belediye Başkan adayı Taner Coşkun,  insanların kardeşçe yaşayabileceği, yaşam kalitesi yüksek,  huzur, mutluluk veren bir ilçe yaratmak için aday olduğunu açıkladı. Gazetemize adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Coşkun, ‘Varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde’ sloganıyla seçim çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

CHP’Lİ BELEDİYELERDEN DESTEK SÖZÜ ALDIK

Tuşba’yı geçmişine yakışır bir görünüme kavuşturacağını belirten Coşkun gerçekçi projelerle halkın ayağına gideceğini söyledi.  CHP’li Coşkun, “ Ben bu toprağın evladıyım. Tuba’yı iyi tanıdığım için aday oldum.  Dürüst ve farklı belediyecilik için yola çıktım. Ailemizi herkes bilir ve tanır. 1971 yılında Van’ın Tuşba İlçesinde doğdum. İlkokul, Orta Okul ve Lise’yi Van’da okudum. Başka bir ilçe verilseydi aday olmazdım. Seçim çalışmalarıma start verdim.  Tuşba’da geniş bir aile çevremiz var. Bu nedenle Tuşba benim için çok değerlidir. Tuşba yüzölçümü olarak büyük bir İlçe. Tuşba’da 74 bin 325 seçmen var.  Elimden geldiğince her seçmenimin kapısını çalarak kendimi anlatacağım. Onlara hayali projelerle değil,  gerçekçi projelerle gideceğim. Deneyimli, donanımlı bir ekip ile halkımıza kaliteli belediyecilik hizmeti vereceğiz. Rakiplerimizi de ziyaret edeceğim. Seçim bir yarıştır bu yarışta ben de varım. Partimiz yerel yönetimlere çok önem veriyor. Parti tüzüğümüz halka hizmeti ilke edinmiş. Bizde bunu uygulayacağız. CHP’li birçok belediyeden destek sözü aldık” diye belirtti.

HALK İKİ PARTİDEN DE MEMNUN DEĞİL

Van’da seçmene iki partinin dayatıldığını söyleye Coşkun, “Bu halk iki partiden de memnun değil. Bu nedenle kazanmamam için hiçbir neden yok. Eğer kazanırsam Doğu ve G.Doğu’da devrim yapmış olurum. Çünkü 15 yıl önce Van’da genel seçimlerde Mehmet Kartal ile kazanmıştık. Daha sonra etkin olamadık. İnsanlarımızla kucaklaşamadık. Partimiz artık rahat bir şekilde bu öz eleştiriyi de yapabiliyor. Bu nedenle partimiz yerel seçimlerde ivme yakalayacaktır. CHP Van’daki seçimlere büyük heyecan katacaktır” dedi.

TOPLU TAŞIMADA VAN GÖLÜ’NDEN YARARLANACAĞIM

Tuşba İlçesinin hem sanayi, hem tarım hem de turizm bölgesi olduğunu belirten Coşkun, “Bu nedenle Üniversitemizi değerlendirerek modern bir İlçe yaratacağız. Geniş bir sahil bandımız var. Balıkçılarımız bu bölgede. Ancak balıkçılarımızın tekne barınağı bile yok. Onlara bir barınak yapacağım. Toplu taşımada Van Gölü’nden yararlanacağım. Bu çerçevede iki deniz otobüsü getireceğim. Kadınlara yönelik özel çalışmalarımız olacaktır. İmar planına önem vereceğim. Projelerimizi ilçemizin eksiklikleri ve halkımızın ihtiyaçlarına göre belirleyeceğim” şeklinde ifade etti.

FUTBOL KÖYÜ KURACAĞIM

Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemciler derneğinde yönetici ve aynı zamanda İl gözlemcisi olan genç iş adamı Taner Coşkun, sporun olduğu yerde kavganın olmayacağını vurgulayarak Van’ın sporla ve özellikle futbolla başarı ve değişim yakalayacağını kaydetti. Van’da Futbol Köyü kuracağını söyleyen Coşkun, “Futbolla iç içeyim. Spora ve sporculara çok değer veriyorum. İlçede sporcu ordusu kuracağım. 7’den 77’ye herkese sağlık için yaşam boyu spor imkânları sunacağım. Futbol, bütün renklerin bir araya geldiği, gençlerin centilmence yarıştığı, şehre dinamizmim katan spor dalıdır. Bu nedenle Futbol Köyü projemi çok önemsiyorum.  Şimdiden bu proje için güçlü iş adamlarından destek sözü aldım. Vanlı sporcular, futbolcular artık hak ettiği değeri görecektir.  Van’da iki futbol sahası var. Futbol can çekiyor. Yerel yönetimler Van’da amatör spora destek olmamıştır. Futbol sahaları,  kondisyon merkezi,  konaklama tesisleri olan dev projemizi tamamladıktan sonra Türkiye’nin en büyük takımları, bölge takımları da Van’a kamp yapmaya gelecektir. Buda hem Van’ımızın reklamına hem de esnafımızın ekonomik yararına olacaktır” dedi.

VAN’DA AK PARTİ VE BDP YARIŞACAK SÖYLEMİ YANLIŞTIR

CHP’nin Van’da bir oy patlaması yapacağını sözlerine ekleyen Coşkun, “ İnsanlar tahrik edilmemelidir. Bu bölgede bütün partiler siyaset sahnesinde olmalıdır ve en güzel şekilde temsil edilmelidir. Ben şahsen demokrasi kültürünün yerleşmesi, huzur,  barış ve kardeşliğimiz adına her ilçeyi bir partinin kazanmasını isterim. Bu şekilde bir sonuç çıkarsa daha renkli bir il oluruz. Kimin iyi hizmet yaptığı da bu şekilde ortaya çıkar. Van’da AK Parti ve BDP yarışacak söylemi yanlıştır. Bu algı halkımıza dayatılmaya çalışılıyor. Ama CHP kendisini gösterecektir. En güzel cevabı halkımız sandıkta verecektir. 2011 genel seçimlerinde sandığa gitmeyen 105 bin seçmen var.  Bunların çoğu bize yansıyacaktır. Oylarını kullanmayan seçmenlerimiz bu defa İradesini kullanarak bizde varız diyecektir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme