Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe'den çiftçilere çağrı Bu fırsatı kaçırmayın

'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var' projesine destek veren Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, 'Şartları uygun olan ve küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği yapmak isteyen herkes bu projeden faydalanabilir. Tuşba Ziraat Odası olarak çiftçilerimize bu projenin sunduğu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz' dedi.

Basın Bülteni

Çiftçilere yönelik başlatılan faizsiz kredi imkanından herkesin faydalanması gerektiğini söyleyen Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, “Çiftçilerimiz 'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var' projesinden faydalanılmalı. Şartları uyan herkese 100 koyun verilecektir. Bu proje Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası ortaklığıyla uygulanmaya başlanmış olup halen devam etmektedir. Projenin uygulanmaya başladığı tarihten itibaren odamız tarafından projenin tanıtımı ve uygulanması için üreticilerimize bilgilendirme çalışmalarını yaptık. O dönem üreticiden istenen bilgi ve belgelere ulaşma konusunda sıkıntılar yaşandığından yeteri kadar çiftçi projeye başvurmadı.  Bugün ise şartlar daha da uygundur. Sayın Valimiz Ozan Balcı bu projeye çok önem veriyor. Bizde oda olarak bu projeye her zaman destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. İlimizdeki küçükbaş hayvan sayısı daha da artmalıdır. Bu proje ile hayvancılığımız istenilen sayıya ulaşabilir. Bu projenin şartları ilk güne nazaran biraz daha hafifletilmiştir. Koyun yetiştiriciliği yapmak isteyen bütün çiftçilerimizin bu fırsattan faydalanmalarını Tuşba Ziraat Odası olarak istiyoruz. İlimizin bitki örtüsü, iklimi, coğrafi yapısı ve geniş mera alanları ile küçükbaş hayvancılık yapmak için en uygun koşullara sahip bir ildir. İlimizin geniş mera alanlarında koyun varlığımızı bu proje ile artırmalıyız” diye konuştu.

“Herkes bu projeden faydalanabilir”

Özgökçe açıklamasının devamında “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası işbirliğinde hayata geçirilen ‘’Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’’  projesi bir yıl ödemesiz beş yıl taksitle geri ödemeli ve faizsiz olarak kullandırılacaktır. Bu projeyle ilgili çiftçilerimizi gruplar halinde bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Özellikle küçükbaş hayvancılıkla uğraşan köylerde bu projenin uygulanmasını daha da önemsiyoruz. Çünkü çoban sorununun çözümü noktasında bu köyler daha avantajlı durumdadırlar. İlimizde Küçükbaş hayvancılıkta pazarlama sorunu yaşanmaktadır. Üretici elinde bulunan hayvanlarını satamıyor. İhracat olmadığından üretici birkaç tüccara mahkum edilmiş durumdadır. Özellikle küçükbaşta ihracat izni verilmelidir. Üretici ürettiklerini satabilmelidir. Bu projenin başarıya ulaşması durumunda küçükbaş hayvancılıkta pazarlama sorununun çözülmesi için ihracat izni verilmelidir. Bir kişiye köyünde ikamet etmek şartıyla 200 bin TL’ye kadar kredi kullandırılacaktır. Şartları uygun olan ve küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği yapmak isteyen herkes bu projeden faydalanabilir. Tuşba Ziraat Odası olarak çiftçilerimize bu projenin sunduğu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz. Çiftçilerimizin bu avantajlı projeden faydalanmaları için İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir” ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar 1
Şeref kaynak 12 Ağustos 2022 18:25

Saygılar başkanım güzel bir proje yuzde yüz hibe olsün ki çiftçi ancak otunu yemini arasını alabilsin yüz koyunum var 50 lisini yeme masraf 25 hastalıktan gider kaldı 25 koyun gelde üdeme zamanı gelince öde hepsi hibe başkanım hibe

Bakmadan Geçme