Tuşba meydanımız eksik!

Van'da böyle bir çalışmaya böyle bir hizmete tanık olmaya alıştığımız bir şey değildi. Doğrusu ilk başlama tarihinden itibaren yapım aşamasında iken 2-3 kez uğradığım olmuştu. Fakat bu kadar güzel olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Reklam görüntülerinde bakmıştım ve aynı öyle olduğu gibi olmayacağını düşünüyordum. Neyse akşam açılaşa katılmak üzere ailemi de alarak eski Van şehrine doğru yola çıktık. Eski Van, namı diyar Tuşba, medeniyetler beşiği, eski Van Şehri, adı bile insanı büyülemeye yetiyor, doğası, havası, görünümü ile gönül vermiş isen. Van kalesinin eteğinde kurulmuş eski Van Şehrine.
Atatürk Kültür ve Festival alanına vardığımızda aynı zamanda güneşin batışının Van gölü üzerindeki muazzam görünümünü ve havanın kararması ile kültür parkındaki aydınlatma armatörlerinin festival alanına verdiği muhteşem görüntü insanı adeta büyülüyordu. Ailem ve oradaki bütün insanlar dikkatle bakıp inceliyorlardı. Herkeste bir şaşkınlık vardı ve şaşkınlıklarında haklıydılar, çünkü Van yerel anlamda ilk kez böyle güzel bir esere tanıklık ediyordu. Eski Van şehrinin şanına yakışır ve muazzam görünümü ile Van kalesine güzellik katan ve tamamlayan bir proje, Atatürk kültür ve festival parkı.
Atatürk Kültür Parkı ve Festival Parkı; 1980 li yıllarda kurulmuş fakat bugüne kadar bakımsızlıktan kullanılamaz durumda olup adeta büyükbaş hayvanlarının otlanma merası olmuştu. Buda Van için acı verici idi. Van kalesinden Van'ı izleyeyim dediğinizde gördüğünüz atmosfer gerçekten insanı kaygılandırıyordu fakat şimdi adeta manzara ve görüntü büyülüyor insanı. Hem park, hem Van Kalesinin son hali ve onarılıp hizmete açılan tarihi camiler gerçekten birbirini öyle bir tamamlamış ki tamda Van'a yakışır bir hal. Emeği geçenlere şükran borçluyuz.
Evet, bir Vanlı olarak böyle bir kültür ve festival alanına,  kavuştuğum için gerçekten çok mutluyum. Her zaman hayal etmişimdir, böyle güzel bir park acaba Van'a yapılır mı, bir gün diye, ama hayaller yavaş yavaş gerçekleşiyor inşallah bunda emeği geçen başta cezaevinde bulunan Sayın Bekir Kaya'ya, park ve bahçeler müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Fakat bu yetmiyor. Daha fazlasını istiyoruz ve umutluyuz. İnşallah bunu başaran daha çok şey başaracaktır.
Şunu da belirteyim ki belki depremi fazla fırsata çeviremedik. Bunu Van'da herkes eminim hayal ediyordur. Yalnız burada herkesin elini taşın altına sokması gerekecek Van'a bir meydan lazım şanına yakışır. Yeri de belli haydi depremin Van'a tek bir kazancı olsun diyorsanız hükümet konağının yerine Tuşba Meydanı kurulsun. İstanbul'un çağlayanı, Ankara'nın Tandoğan'ı İzmir'in Konak Diyarbakır'ın İstasyon, Büyükşehir olacak Van'ımıza bir Tuşba meydanı armağan edin. Hükümet konağı taşınacak ne olusunuz bunu fırsata çevirelim 3-5 liraya satıp Van'ı böyle bir güzellikten mahrum bırakmayalım. Bu ben dâhil Van'da   kent  meydanı kurulması herkesin hayalidir. Haydi, Van STK ları ile medyası ile el ele verelim bir TUŞBA meydanını Van'ımıza kazandıralım. Biz muhtarlar hazırız sizde hazırımsınız? Halkımıza unutulmayacak bir hizmete hep beraber önayak olalım diyorsanız, şimdiden HAYDİ YA ALLAH diyelim. Sağlıcakla kalın.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme