Tuşba Belediyesi hedef büyüttü

Van’ın Tuşba Belediyesi, günde ortalama bin ton sıcak asfalt dökerek 2015 yılı stratejik planında önüne koyduğu hedefine bir ayda ulaştı.

Yaz ayının gelmesiyle startını verdiği çalışmalarını 3 koldan yürüten Tuşba Belediyesi, Van’da ilklere de imza atmaya devam ediyor. 2015 yılı stratejik planında yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen 20 kilometre sıcak asfalt yapma hedefini önüne koyan Tuşba Belediyesi, hızlı başladığı iş sezonunda günde bin ton sıcak asfalt dökerek 5 merkezi mahallede bir yıllık çalışmayı bir ayda yaparak hedefine ulaştı. 2015 yılının ilk diliminde 20 kilometre sıcak asfalt yapan ve 20 kilometre sıcak asfaltı ikinci dilim de daha yapacağı kaydedilen Tuşba Belediyesi’nin merkezden uzak köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yaklaşık 24 yerleşim yerinde ise yapacağı 100 bin metrekare kilit taşı çalışması hedefine adım adım yaklaşıyor. 2015 yılını başından bugüne kadar 7 mahallede yaklaşık 30 bin metrekare kilit taşı döşendi. Eylül ayı sonuna kadar 100 bin metrekare kilit taşı döşeme hedefine ulaşmayı gerçekleştirecek olan Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir yandan da gelecek iş sezonunda yapacakları çalışmaların altyapı hazırlıklarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2016 yılında merkezi mahallelerde yapacakları sıcak asfalt ve merkezden uzak köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde de yapacağı kilit taşı döşemesi için zemin sıkıştırması, reglaj ve stabilize çalışmalarını yürütüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelecek iş sezonu hazırlık amacıyla da bugüne kadar yaklaşık 60 kilometre stabilize çalışmasını tamamladıklarını ve sezon sonuna kadar 200 kilometre olarak planladıklarını ifade ettiler. VANDAŞ ve VASKİ’nin altyapısını tamamladığı tüm mahallelerde 20 metre genişlik altındaki, imar problemi olmayan tüm yolların asfaltlanacağını belirten Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yolun medeniyet olduğunu söyledi.

“HER MAHALLE BİR ŞANTİYE”
Temmuz ayında Abdurrahmangazi, Seyrantepe, Altıntepe, İstasyon ve Beyüzümü mahallelerinde yapılan sıcak asfalt ile Beyüzümü, Altıntepe, Akköprü, İstasyon Alaköy, Yumrutepe, Kalecik ile Abdurrahmangazi mahallelerinde yapılan kilit taşı ve Ermişler, Gedikbulak, Bardakçı ve Bağdaşan mahallerinde ise yapılan stabilize çalışmalarıyla her tarafı adeta şantiyeye çeviren Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları mahalle sakinlerinden büyük takdir toplamakta ve son 50 yıldır böyle çalışma görmediklerini ve memnuniyetlerini her fırsatta dile getiren muhtarlar ve kanaat önderleri, Tuşba’da ilklere imza atan Başkan Özgökçe’ye teşekkür ettiler.

“AMACIMIZ ÜCRA KÖYLERİMİZDE DE ŞEHİR KONFORUNU ARATMAMAK”
Hemen her gün düzenli olarak çalışmaların yapıldığı mahalleleri ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, mahalle sakinleri ile yakından ilgilenmesinin yanı sıra bol bol sohbet ederek sorun sıkıntı ile dilek ve görüşlerini dinliyor. ‘Hizmet götürmediğimiz yer kalmayacak’ diyen Başkan Özgökçe, çalışmaların çok hızlı ve sağlıklı ilerlediğini belirtti. Vatandaşların yoğun ilgisi ve takdirini gördüklerini de ifade eden Başkan Özgökçe, "Amacımız yeni mahalle olan köylerimize şehir konforunu aratmamak, şehir merkezinde neyse bu bölgelerde de aynısını gerçekleştirmektir. Hizmetimizin gitmediği bir nokta kalmayacak. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerimiz artık şehir merkezi gibi oldu. Yollar kilit taşı ile döşendi. Okul, cami, taziye evi gibi halkımızın ortak kullandığı alanların çevre düzenlemesi ve yeşillendirilmesi ekiplerimiz tarafından yapıldı. 24 mahallemize de çocuk oyun grubu kurduk. Tuşba’mızın daha güzel ve yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarımız devam edecek. İlçemizde içme suyu, kanalizasyon ve doğalgaz gibi altyapısı tamamlanan bütün cadde ve sokakların, belirlediğimiz program çerçevesinde sıcak asfalt ve kilit taşı döşeyerek halkımızın hizmetine sunacağız. Asfalt ve kilit taşı çalışması tamamlanan mahallelerimizde vatandaşlarımız rahat nefes alıyor. Kadınlar ise bugüne kadar tozdan dışarıda çamaşır asamadıklarını, beylerin bahçelerinde bir semaver çayı içemediklerini, çocuklarında mahallelerinde çamur ve tozdan daha önce oynayamadıklarını,Tuşba Belediyesi’nden sonra adeta hayat bulduklarını belirten Tuşbalılar tüm hizmeti geçenlere şükranlarını sunmaktadır" dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN RAHAT EDEBİLMESİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Bir ay içinde 30 bin ton gibi rekor bir asfalt çalışması yaptıklarını kaydeden Başkan Özgökçe, beş yıllık süreçte ise yeni kurulan Tuşba ilçesindeki yolların yüzde 100’lük kısmını yenileyeceklerini söyledi. Başkan Özgökçe, “Bu yıl içerisinde şu ana kadar 30 bin ton gibi rekor bir asfaltı dökmüş durumdayız. Bir taraftan yeni açtığımız yolları, bir taraftan da eskiyen yolların yenilenmesi suretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle ulaşım noktasında rahat edebilmesi için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi çöp, çamur ve çukurdan kurtarıyoruz. Biz 5 yıllık görev sürecimizde Tuşba’daki yolların yüzde 100’lük kısmını yenilemiş olacağız’’ diye konuştu.

Bakmadan Geçme