TÜRSAB BAŞKAN ADAYI ÇAKMAK VAN'DA

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 21. dönem seçimlerinde adaylığını açıklayan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) Başkanı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, barış sürecinin bölge halkına güven getirdiğini söyledi.
Bir otelde düzenlenen toplantıda Van’daki seyahat acenteleri ile bir araya gelen Çakmak, “TÜRSAB Hepimizin'' sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. TÜRSAB başkanlık adaylığı seçim çalışmaları için çıktığı Anadolu yollarında görüştüğü seyahat acentelerinin çok sıkıntılı olduğunu belirten Çakmak, “Şimdiye kadar kimse kapılarını çalmamış. ‘Derdiniz nedir?’ diye sormamış. Gittiğimiz her acenteden dert yüklü olarak ayrılıyoruz. Amacımız sorunları yerinde görmek ve çözüm üretmektir. TÜRSAB’a üye 7 bin acentenin menfaati için çalışıyoruz. Onlarla tek tek görüşerek sıkıntılarını dinlemek istiyoruz. TÜRSAB’ın yönetimine geldiğimizde projelerimizle seyahat acentelerinin kazançları artacak ve sıkıntıları bitecektir” dedi.
Van ve çevresindeki tüm illerin turizm potansiyellerini, yaşanılan sıkıntıları konuşarak yapacakları çalışmaları belirlediklerini dile getiren Çakmak, “Hedefimiz 2023 yılına kadar 100 milyon turist, 100 milyar dolar geliri ülkemize kazandırmaktır. Çünkü güzel ülkemiz tanrının bize bahşetmiş olduğu dünyanın en güzel ülkesidir” ifadelerini kullandı.
Türkiye turizminin sadece İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir’den ibaret olmadığını, 81 ilde de turizmin yapılabileceğine inandıklarını ifade eden Çakmak, bunun için yola çıktıklarını ve bu inançla elbirliğiyle bunu gerçekleştireceklerini söyledi. Barış sürecinin bölgeye olumlu yansıdığının altını da çizen Çakmak, “10 gündür Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ziyaretlerim sırasında şunu gördüm ki, barış adımının atıldığı bu bölgede, bölge halkına güven gelmiş, memleketine sahip çıkma isteği gelmiş, memleketinde yatırım yapma isteği gelmiş, memleketini tanıtma isteği gelmiş, kısacası bölgeye ciddi bir katkısı olmuştur” dedi.
Barış sürecinin bölgeye, ülkeye ve bölgesel barışa ciddi bir katkı sağlayacağını ve bölgenin ekonomik gelişimine katkı sunacağına inandıklarını belirten Çakmak, “Tüm komşu ülkelerle olan ilişkilerimizin de önümüzdeki dönemlerde bu barış sürecinin tamamlanmasıyla beraber en üst seviyelere çıkacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu süreçle beraber 100 milyon turist hedefini çok rahatlıkla 2023’lerde sağlayabileceğimize gönülden, kalben, ruhen ve fikren inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme