Türkiye renkleriyle Van fuarında buluştu

Rıdvan CAN
Kırtasiye, Lüks Hırdavat, zücaciye, kozmetik, hediyelik eşya ve elektrikli ev gereçleri sektöründe faaliyet gösteren, sektörün  en güçlü  firmaları Van'da düzenlenen Dubai Ticaret Fuarı'nda bir araya geldi.
Fuarda 30'dan fazla katılımcı  firma  ve  binlerce ziyaretçiyle buluştu İstanbul başta olmak üzere Van dahil Türkiye'nin bir çok illlerinin buluştuğu ve uluslararası ticari platform olan  fuar  Dubai Ticaret öncülüğünde  gerçekleştirilidi.
Her yıl sektörün aranılan markalarına ev sahipliği yapan, firmaların en yeni ürünlerinin, sezon trendlerinin sergilendiği fuarda katılımcı ve ziyaretçi firmaların beklentilerinin fazlasıyla karşılandığı hareketli bir fuar ortamı yaşandı. On binlerce ürün Van'da alıcısıyla buluştu. Birçok firma yeni ürünlerini görücüye çıkardığı  fuarı yoğun ziyaretçi katılımıyla büyük  ilgi  gördü. Firmalar arasında ticari anlaşmalara gerçekleştirildi.
Rescate Otel'de düzenlenen Dubai ticaretin  ev sahipliği yaptığı fuar 3 gün boyunca birbirinden renkli aktivitelerle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Firmalar düzenledikleri çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerini stantlarında ağırladı.
Kırtasiye Zücaciye ve Plastik Hırdavat fuarını Van Rescate Otel'de Vanlı esnafların beğenisine sunan Dubai Ticaret sahibi iş adamı, Abdulselam İnan fuarın başarılı geçtiğini söyledi.
2003'te ticarete başladığını, 2006 yılında Dubai ticareti kurduğunu dile getiren Abdulselam İnan: "O günden bugüne Van merkez olmak üzere çevre il ve ilçelere pazarlama yoluyla toptan mal satıyorduk. Sonradan İstanbul'da ticaret yaptık.  İthalatçı, imalatçı firmalardan mal aldık. Bu organize atış modelini  Doğu illerimize taşımak üzere Van'a getirdik" dedi.
Fuarın satış organizasyonunu Van'da yapmaya karar verirken önce altyapısını hazırladıklarını söyleyen İnan,"Müşteri portföyünü göz önünde bulundurarak böyle bir organizasyonun Van'da olmasının bizler  ve müşterilerimiz açısından son derece yararlı  olacağını düşünerek  karar verdik. Rescate Otel'in de fuar için uygun olduğunu tespit ettik. Üç gün süren fuarımız oldukça başarılı geçti. Beklediğimiz ilgi ve alakayı gördük. Dubai Ticaret olarak, kırtasiye başta olmak üzere zücaciye, lüks hırdavat, plastik, oyuncak sektöründe direk imalatçı ve ithalatçıyız.  Çin ile çalışan ithalatçı firmalardan mal alıyoruz. Büyük yerel AVM'lere, oyuncakçılara, kırtasiyecilere hitap ediyoruz. Bu organizasyonu daha anlamlı ve daim kılmak, daha organizeli çalışmak için ilk deneyimimiz oldu. Hedefimiz satış organizasyon fuarını  Van'da geleneksel hale getirmek, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde  iki  kez gerçekleştirmektir" dedi.

Bakmadan Geçme