Türkiye komşularıyla ilişkilerini de sıfırladı

MHP’li Halaçoğlu, Türkiye’nin Irak, Libya ve Suriye’ye “demokrasi ve özgürlük getirilecek” denilerek Müslümanların birbirlerini öldürmesine açıktan açığa destekte bulunduğunu söyledi

Yusuf Halaçoğlu dış politikayı ağır sözlerle eleştirdi

Halaçoğlu, bütün bunlara “BOP eş başkanı” olduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan’ın vesile olduğunu öne sürdü.

Halaçoğlu, AKP iktidarının, 2002’ye kadar ilişkilerde sorun yaşanmayan Irak Suriye ile Libya’da Müslümanların öldürülmesine destek olduğunu belirtti.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AKP iktidarının, dış politikasıyla ilgili gelinen noktanın vahim bir tablo oluşturduğunu, Irak, Libya ve Suriye’ye “demokrasi ve özgürlük getirilecek” denilerek Müslümanların birbirlerini öldürmesine açıktan açığa destekte bile bulunduğunu söyledi. Halaçoğlu, bütün bunları Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eş başkanı olduğunu söyleyen şimdiki cumhurbaşkanının vesile olduğunu öne sürdü. Kayseri’de seçim çalışmaları nedeniyle vatandaşlarla biraraya gelen Halaçoğlu, 2002 yılına kadar komşularıyla hiçbir sorun yaşamayan Türkiye’nin bugün bütün komşularıyla ilişkileri sıfırladığını dile getirdi.

1 milyon ölü var

“Hükümet göreve geldiğinde ülkemizin problemi sadece PKK’ydı, Kandil’di” diyen Yusuf Halaçoğlu şöyle devam etti:  “Bunlar iktidara geldikten sonra işin rengi değişti. Önce Irak’ta Türk ordusunun askerlerinin başına çuval geçirildi. Buna ses çıkarmadılar. Irak’ta Müslümanlar birbirini öldürdü. En fazla öldüren de Amerika’ydı. Onların bombalamasıyla 1 milyon insan hayatını kaybetti. Ama ilginçtir çok Müslüman olduklarını ifade eden iktidar, Amerikan askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua etti. Libya konusu ortaya çıktı. Şimdiki cumhurbaşkanı, o dönem başbakan sıfatıyla ‘Libya’ya hiçbir yabancı asker müdahale edemez, etmemeli’ dedi. 24 saat geçmeden aynı şahıs ‘Libya’ya NATO’nun müdahalesi gereklidir. Libyalıların menfaatleri için’ dedi. Libya’ya sözde demokrasi ve insan hakları gelecekti ama iç karışıklığa düştü. Yine Müslümanlar bu karışıklık nedeniyle birbirlerini kesiyor, öldürüyor.”

BOP projesiyle ilgili

Prof. Dr. Halaçoğlu, birlikte oldukları tarihte “Esed diktatördü” diyen Tayyip Erdoğan’ın Suriye ile ilgili değişen görüşlerinin BOP projesiyle bağlantılı olduğunu belirterek şunları söyledi: “BeşşarEsed’in 15 gün içinde devrileceğini ve bunu da insan hakları ve demokrasiye bağlayan o devrin başbakanı şimdinin cumhurbaşkanı ilginçtir ki, Suriye’deki muhaliflere açıktan açığa destek verdi. Aslında Müslümanların birbirini kırmasına destek oldu. Bununla yetinmedi, ’Ben BOP’un eş başkanıyım’dedi. Herhalde BOP, Büyük Osmanlı Partisi değildi. Aslında doğrudan doğruya Büyük Ortadoğu Projesi’ydi. Bunun eş başkanı olduğunu kendisi söyledi. Üçe bölünen Suriye’de Müslümanlar birbirini kırdı. Kim vesile oldu, BOP eş başkanı. Dış politika diyoruz ya. ‘Dış politikada sıfır sorun’ diye başlayanlar, dış politikayı rezil bir duruma getirdi.”

Bakmadan Geçme