'Türk veya Kürt olması fark etmez'

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çankaya koltuğunda oturacak kişinin Türk veya Kürt olmasının fark etmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Aydın’ın Efeler ilçesinde partisi tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Öğle saatlerinde aşırı sıcağa rağmen Demirtaş’ı görmek için alana gelene kalabalık, miting öncesi Ferhat Tunç konseriyle eğlendi.

Sloganlar altında kürsüye gelen Selahattin Demirtaş, başta kadın ve gençler olmak üzere tüm vatandaşlardan destek istedi. Demirtaş, “Biz farklı kimliklerimizle bir arada durmayı bildiğimizi göstereceğiz. Tek dil dayatması bütün dilleri inkar, tek millet bütün halkları inkar. Teklik yerine birlik olalım. Türkiye’yi ortak cennet vatana çevirelim. Yeni yaşam umudu dediğimiz, Türkiye’de kimsenin kimseden korkmadığı, komşusundan tedirgin olmadığı bir yaşam inşa etmek istiyoruz. Türkiye Suriye gibi olmasın istiyoruz. Kardeş kardeşten korkmasın” diye konuştu.

“TÜRK VEYA KÜRT OLMASI FARK ETMEZ”

Çankaya koltuğunda oturacak kişinin Türk ve Kürt olmasının fark etmeyeceğini ifade eden Demirtaş, “Dürüst ve namuslu olması lazım. Halktan yana vicdanı olması lazım. Önce insan olması lazım. Türklükten, Kürklükten önce insan olması lazım. Bizim bu kardeşlik mesajımız Türkiye’nin dört bir tarafında yüreklere nakşedilirse inanın ki kazanan biz olacağız. Koltuktan daha kıymetli bir şeyi kazanmış olacağız. Bizim için Çankaya sevdasından daha büyük bir sevdaya ulaşmış olacağız. Ancak o zaman kardeşlik ve barış dolu bir Türkiye’yi oluşturmuş olacağız. Bu bizim için bin tane Çankaya koltuğundan kıymetlidir” dedi.

“CANLI YAYINA ÇIKALIM”

Seçim kampanyasına yapılan bağışları ve harcamaları her gün açıkladığına dikkat çeken Demirtaş, “Sizin yatırdığınız kuruş kuruş paralarla bu kampanyayı yürütüyoruz. Kimin ne kadar bağış yaptığını ve harcandığı yeri açıklıyoruz. Beyefendi kendi hesaplarını gizli tutuyor. ‘Açıkla’ diyoruz, açıklamıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi bağış hesabına ne kadar yattığını açıklaması lazım. Bizler kendi halkına cebindeki parayı açıklayamayan bir kişiyi nasıl hak başkanı yapacağız, içimiz nasıl rahat edecek? Biz seni televizyona davet ediyoruz. Üçümüz de halkın karşısına çıkalım. Gazeteciler gelsin canlı yayında sorsun. Canlı yayında halkın huzurunda cevaplayalım. Çünkü 1 ay sonra üçümüzden biri bu halkın başkanı olacak. Bizim bilinmeyen hiçbir şeyimizin olmaması lazım. Halk bizim her şeyimizi şeffaf bir şekilde görebilmeli ki; kimin başkan olacağına doğru karar versin” şeklinde konuştu.

“BİZLER BU SEÇİMİN TEK GALİBİ OLARAK ÇIKACAĞIZ”

Seçimden galip çıkacaklarını söyleyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizi köye yerine koyanlara karşı halk gücü olarak bir araya geleceğiz. Bizi diz çöktürüp, boyun büktürüp köle muamelesi yapanlar yanıldıklarını görecekler. Asla zalimin yanında olmayın. Mevzu sadece koltuk ve seçim değildir. Seçimler gelip geçicidir. Bugüne kadar yüzlerce seçim yapıldı. Daha yüzlercesi, binlercesi yapılacak. Baki olan insanlık ve insan ahlakıdır. Biz onu kazanalım, kirli koltuklar onların olsun. Biz ahlaklı kardeşliği, eşitliği ve adaleti kazanlım; kirlenmiş mevkiler onların olsun. İnşallah kısmetimizde varsa bizler bu seçimin tek galibi olarak çıkacağız.”

Şarkılar ve sloganlar eşliğinde konuşmasını tamamlayan Demirtaş, yoğun ilgi nedeniyle zor anlar yaşadı. Alandan güçlükle çıkan Demirtaş, İzmir programına katılmak üzere Aydın’dan ayrıldı

Bakmadan Geçme