TÜRK DİYANET VAKIF-SEN’DEN AÇIKLAMA

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, ilde meydana gelen deprem sonrasında din görevlilerine ait lojmanların ihmal edildiğini öne sürdü.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, ilde meydana gelen deprem sonrasında din görevlilerine ait lojmanların ihmal edildiğini öne sürdü. 
Sendika binasında açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, ilde meydana gelen deprem sonrasında Türkiye’nin tek vücut olduğunu belirterek, bunun takdire şayan olduğunu söyledi. Erciş ilçesi başta olmak üzere ilde meydana gelen deprem sonrasında yıkılan evlerin yerine kısa sürede TOKİ’lerin inşa edildiğini ifade eden Önür, bunun yanında köylerde yaşayan ve depremde etkilenen vatandaşlar için de depreme dayanıklı konutların yapıldığını hatırlattı. Yapılan bu çalışmaların memnuniyet verici olduğunu dile getiren Önür, ancak bazı kesimlerin de unutulduğunu söyledi. Depremin etkilediği Erciş ilçesi başta olmak üzere Van merkez ve de köylerinde görev yapan imamların kaldığı lojmanların ihmal edildiğini belirten Önür, “İmamlarımız ve Kur'an kursu öğreticilerimiz, depremden sonra mağdur olmuş, özellikle barınma konusunda büyük sıkıntılar yaşamıştır” dedi.
Sendika olarak TOKİ ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne defalarca bu konuda talepte bulunulduğunu dile getiren Önür, “Din görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik hiçbir adım atılmamıştır. Kış mevsiminin yaklaştığı günümüzde imamlarımızın kalabileceği kış şartlarına uygun kalıcı konutların yapımı konusundaki talebimizin mutlaka dikkate alınıp, karşılanmasını yetkililerden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Devletin diğer kurumlarında çalışıp ta özellikle köylerde görev yapan öğretmenler ve sağlık personeline sağlanan bu imkanların; ömrünü görev yaptığı köye adayan din görevlilerine de sağlamalarını arzu ettiklerini vurgulayan Önür, “Adalet ve hakkaniyet bunu gerektirmektedir. Artık devlet büyüklerimizin bu sese kulak vermelerini bekliyoruz. Diyanet çalışanları haklı olarak görev mahallinde, günün şartlarına uygun lojman yapılmasını devletten beklemektedir. Bizler Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şubesi olarak en başta lojman sorunu olmak üzere özellikle kırsal kesimde görev yapan meslektaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini, özellikle lojman konusunda acilen çözüm üretilmesini bekliyor, bu konuda yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme