Turizmcilerin sevinci kısa sürdü: Kapıköy açılmayacak

Önceki gün Kapıköy'ün gelecek hafta yaya geçişine açılacağını belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, İran vatandaşlarının Kapıköy Gümrük Kapısı'na gelişine müsaade etmelerinin söz konusu olmadığını belirterek, 'Ancak Türkiye'de bulunan İran vatandaşlarının çıkış yapabilecektir' dedi.

Vali Bilmez'in koronavirüs tedbirleri kapsamında 24 Mart 2020 tarihinde araç ve yaya geçişlerine kapatılan Türkiye'nin İran'a açılan Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'nın gelecek hafta yeniden yaya geçişlerine açılması planlanıyor şeklindeki açıklamasının yarattığı heyecan kısa sürdü.  

"Söz konusu değil"
Konu üzerine yeni bir açıklama yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, şu an sadece Türk vatandaşların gelişine ve İranlı vatandaşların çıkışına imkan verileceğini belirtti. Uygulamanın mevcut Esendere ve Gürbulak sınır kapılarındaki gibi olacağını ifade eden Vali Bilmez, İranlı vatandaşın Türkiye’ye girişinin ise söz konusu olamayacağını söyledi. Şu an bir hazırlık içerisinde olduklarını kaydeden Vali Bilmez, “Valilikte aldığımız karar gereği pandemi süreci başlayınca 24 Mart tarihi itibariyle yaya geçişine kapatmıştık. Çünkü geçişler çok sınırlıydı. Şu an hazırlık yapıyoruz. İran ile bir görüşmemiz var. Sadece Türk vatandaşların girişine imkan veriliyor. İranlı vatandaşların da Kapıköy Gümrük Kapısından çıkışına imkan verilecek. Esendere ve Gürbulak sınır kapılarındaki uygulamanın aynısı burada olacak. Yoksa İran vatandaşının Kapıköy Gümrük Kapısına gelişine müsaade vermemiz söz konusu değil. Ancak Türkiye’de bulunan İran vatandaşı çıkış yapabilecektir. İran’da bulunan Türk vatandaşları da giriş yapabilecektir. İranlı olup da özel izin alan vatandaşlar da Kapıköy’den giriş yapabilecektir” diye konuştu.iha 

 

 

Bakmadan Geçme