TURİZM İMAR PLANI TARIM DIŞI KULLANIM İZNİ ONAYLANDI

Tuşba Belediyesi'nin Van Gölü'nün en güzel koylarını barındıran sahil kesiminin turizme kazandırılması için yürüttüğü 'Turizm İmar Planı' Tarım ve Orman Bakanlığı tarım dışı kullanım izni onaylandı.

Vansesi Haber Merkezi

İlçenin Bardakçı Mahallesi’nden başlayarak, Çitören, Mollakasım, Ayanıs ve Yeşilsu mahalleleri ile Çolpan Mahallesini kapsayan toplam 2 bin 300 hektarlık kıyı şeridinin hazırlanan nazım ve uygulama ‘Turizm İmar Planı’na bakanlıktan onay çıktı. Belediye Başkanı Salih Akman’ın uzun süredir takip ettiği Turizm İmar Planı ilçenin kaderini değiştirecek.

Denize veya göle kıyısı olan şehirlerin, imar planına göre yapılaşma olmadığı takdirde çarpık yapılaşmanın meydana geldiğini belirten Başkan Akman, “Hiçbir imar uygulaması görmeden, fenni mesuller tarafından inşa edilmeyen yapılar zamanla tehlike saçmakta, çirkin bir görüntüye sebep olmaktadır. Vatandaşların kıyıyı kullanamamasına sebebiyet vermektedir. Bu sebep bu tür kıyı şeridinde bulunan il ve ilçelerin nazım ve uygulama imar planlarının daha yapılaşma başlamadan yapılması bu doğrultuda alt yapılarının hazırlanması ve gelişecek olan şehirlerin buna önceden hazırlık yapması gerekmektedir” dedi.

Turizm amaçlı imar planı ile Van Gölü’nün kıyı şeridini ülke turizmine katkıda bulunması amacıyla hizmete açmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Akman, “Turizm İmar Planın uygulamaya geçmesiyle Tuşbamız gerek Ege ve Akdeniz’i aratmayan temiz deniz suyu ve sahili gerekse inanç ve kültür turizm ile bölgenin turizm merkezi haline gelecektir. Bu da bölge insanı için iş ve aş demektir” ifadelerini kullandı.

Turizm İmar Planımızın hayata geçirilmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür eden Başkan Akman, “Başta Tarım ve Orman Bakanımıza, bakan yardımcımıza, Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ genel müdürlerine, dönemin Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e, AK Parti Van milletvekillerine, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörüne, AK Parti Van İl Başkanına, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanına ve Tuşba Belediyesi İmar Müdürüne il ve ilçem adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme