Trabzon'u Yıkan Efsane Van’da

Vanspor'un 1. Lig futbolcularından ve sevilen kaptanlarından, attığı golle Trabzonspor'u şampiyonluktan eden, Beşiktaş'ta top koşturan Erkan Arseven davet üzerine Van'a geldi. Arseven 'Van için her zaman için göreve hazırım' dedi.

Rıdvan CAN

Vanspor formasıyla 1996 yılında Trabzonspor'a gol atarak "Van Canavarı" lakabını alan, hemşehrileri Mahsun Kırmızıgül ve Alişan'la yakın arkadaş olduğu için de kendisine "Varoş" denilen, Vanspor'un başarlı, sevilen futbolcularından Erkan Arseven, “Van'da güzel anılarım var, iki sezon formasını giydiğim şehre gelerek Vanlı dostlarımla bir arada bulunmak benim için mutluluk vericidir” dedi.

"Van Canavarı"

Türk Futbolunun başarılı defans oyuncularından, "Van Canavarı" lakabıyla özdeşleşen Vanspor'un kaptanlığını yapan Erkan Arseven önceki gün Van'a geldi.

Kahvaltıda bir araya geldi

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Başkan vekili Kadri Gülgeldi, Avukat Salih Gülgeldi ve iş adamı İlhan Kaya'nın daveti üzerine Van'da bulunduğunu söyleyen Erkan Arseven Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Başkan vekili Kadri Gülgeldi, Avukat Salih Gülgeldi, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, Vanspor eski kulüp yöneticilerinden iş adamı İlhan Kaya ve basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

"Van'da çok güzel anılarım var"

İki yıl Vanspor formasını giyen tecrübeli futbolcu Erkan Arseven, Vanspor'da güzel günler geçirdiğini vurgulayarak, iki sezon formasını giydiğim şehre gelmek Vanlı dostlarımla bir arada bulunmak benim için mutluluk vericidir. Van'a tekrar gelme fırsatı veren aile dostum Avukat Salih Gülgeldi ailesine ve iş adamı İlhan Kaya'ya teşekkür ederim" dedi.

"Van futbol hayatımda değişimlerin olduğu şehirdir "

Aslen Bingöllü olduğunu anlatan Arseven, "Van benim ikinci memleketimdir. Van'a gelmeyeli yaklaşık 15 yıl oluyor. Gönlümde Van'ın yeri her zaman başkadır. 13-14 takımda futbol oynadım, ama Vanlıların içten samimiyetini, Vanlı insanların sıcakkanlılığını hiçbir yerde görmedim. Kalbim hep Van'la oldu. Van benim samimi duygularla sevdiğim bir şehirdir. Çünkü Vanspor'da oynadığım dönemler, benim futbol hayatımın en güzel olduğu dönemlerdir. Herkesi çok özlemişim, bunu bir kez daha anladım. Burada farklı duygular yaşıyorum. Van 95-96 sezonunda futbol hayatımda belli değişimlerin olduğu şehirdir. Buradayken Galatasaray ve Fenerbahçe ile görüşmelerimiz oldu, ama Beşiktaş'a transfer oldum. Başarı grafiğim Van'da başladı" diye konuştu.

"Trabzonspor'u 1-0 yenerek şampiyonluktan ettik"

Vanspor'un deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenerek şampiyonluktan eden attığı tarihi golü ve maçın hikayesini anlatan Erkan Ersever, "1 Lig'de Vanspor'da tarihi maçlar çıkartmıştım. 1996 yılında Vanspor olarak o sezon küme düşme potasındaydık. Trabzon, Denizli deplasmanı ve Fenerbahçe ile evimizde oynayacağımız maçlar vardı. Bize ligde kalabilmemiz için dört puan lazımdı. Trabzonspor maçında herkes bizim çok rahat yenileceğimizi düşünüyordu. Maçın 23. dakikasında Bernard'a top geldi o da Erhan Namlı'ya gördü. Erhan'ın bana göderdiği topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldım, yapacağım tek şey kalecinin bacakları arasında topu filelerle buluşturmaktı. Ben de onu yaptım ve golü attım. Sonraki dakikalarda Trabzonlu futbolcular birçok gol pozisyonu bulmalarına rağmen gol atamadılar ve biz o tarihi maçı kazanarak ligde kaldık. Trabzonspor'u 1-0 yenerek şampiyonluktan ettik ve beni A takımda oynatmayan Fenerbahçe şampiyon oldu " dedi.

"Bu kent, futbol kültürü olan bir kenttir"

Arseven, Van'ın takımı Büyükşehir Belediyespor'un şu an hak ettiği yerde olmadığını vurgulayarak, "Van taraftarıyla yetiştirdiği futbolcularla ve başarılarıyla futbol kültürü ve mazisi olan önemli bir kenttir. Van'ın nüfusu arttı, büyüdü, ama futbol takımı 3. Ligde. İnşallah önümüzdeki yıllarda Büyükşehir Belediyespor çok iyi yere gelir. Ben her zaman için göreve hazırım. Hoca olmak önemli değil, elimden gelen her türlü desteği sunmaya hazırım" dedi.

TSO Başkanı Necdet Takva Erkan Arseven'i ve beraberindekileri makamına davet ederek kahve ikramında bulundu. Karşılıklı sohbet sonrası beraberindekilerle birlikte Büyükşehir Şahabettin Özarslaner spor tesislerini ve şehri gezerek özlem gideren Arseven, akşam saatlerinde takım arkadaşı Turgay Karatekin'le bir araya gelerek anı tazeledi.

Yorumlar 1
Haydar kerari derler adıma 09 Mayıs 2021 15:13

Merhaba tüm vanli spor severler haydi vansporu muz süper ligde yakışır eskiden olduğu gibi Van büyükşehir küçük il değil sayin büyük devlet yetkilileri artık vansporu süperligde görmek istiyoruz artık teror le degil vansporu konuşsunlar yeter artık ya

Bakmadan Geçme