Toroslar'a Gözlemevi kurulacak!

Diyanet İslam dünyasını birleştirecek! Diyanet İşleri Başkanlığı Toroslar'da bir gözlemevi kurmanın planlarını yaptıklarını söyledi.
Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak İslam ülkeleri arasındaki bu ihtilafı tamamen ortadan kaldırmak için Toroslar'da bir gözlemevi kurmanın planlarını yaptıklarını söyledi.
Ramazana başlarken ne Türkiye'de ne de Mekke'de çıplak gözle hilalin görülmesinin mümkün olmadığını aktaran Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz bunu biliyorduk. Şu anda arkadaşlarımız onun altyapı çalışmalarını başlattılar. Özellikle şehir ışıklarından uzak gök gözleminin, uzay gözleminin rahat yapılabileceği bir mekanda, Diyanet İşleri Başkanlığımız astronomi uzmanlarıyla birlikte altyapı çalışmalarına başlamış durumda. İnşallah bütün dünyaya örnek olabilecek çok güçlü bir rasathaneyi yaparak, buradan elde ettiğimiz bilimsel bilgileri de bütün Müslüman kardeşlerimizle, İslam dünyasıyla anlık paylaşarak, bu kargaşanın önüne geçmek istiyoruz. Gerekirse onları da buraya davet ederek, gözlemlerimize iştirak ettirerek, bu çalışmalarımızı yapacağız."

vanhaber,van,haber,van haber
Diyanet,İslam,Toroslar,Mehmet Görmez,Ramazan,Mekke,Türkiye,çıplak,hilal,Müslüman

Bakmadan Geçme