TOPLANAN YARDIM MALZEMELERİ ÇÜRÜYOR

Otoparktaki malzemelerin ihtiyaç fazlası yardım malzemeleri olduğunu söyleyen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ise, "Van'dan bize 'malzemeleri koyacak yerimiz yok, ihtiyaç sahibi de yok' diye mesaj geldi. Biz de başka bir olası depremde kullanılabilsin diye depoda topladık." dedi.
Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde afetzedelere Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatılmıştı. Kartallılar da yoğun bir şekilde kampanyaya katılarak yardımda bulunmuştu. Yardımlar, Kartal ekolojik pazarında toplanmıştı.
İddiaya göre TIR'lar dolusu yardım malzemeleri, Van'a gönderilmeyip Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nin altında İSPARK'tan kiralanan otoparkta toplandı. Battaniyeden mamaya, ev eşyalarından mobilyaya yüzlerce koli yardım malzemesi çürümeye terk edildi. Otoparktaki malzemeler, bir yardımsever tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde, kolilerin üzerindeki hangi tür malzemenin bulunduğu yazıyor. Bazı malzemeler yere saçılmış bazıları da suyun içinde kalmış halde bulunuyor.
BELEDİYE BAŞKANI ÖZ: BU MALZEMELER, İHTİYAÇ FAZLASI YARDIM MALZEMELERİDİR
Öte yandan, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, malzemelerin çürümeye terk edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Öz, "Biz İstanbul'da en iyi yardımı yapan kurumduk. Çok sayıda gönüllü katıldı. Organik çadırının olduğu yerde istiflendi ve paketlendi. Gereken yardımı Erciş'e ve Erciş'in Ulupamir Köyü'ne yolladık. TIR'larla, otobüslerle, kargo uçaklarıyla yolladık. Oradan bize 'malzemeleri koyacak yerimiz yok, ihtiyaç sahibi de yok' diye mesaj geldi. Ama biz bu organizasyonu o kadar güzel yaptık ki insanlar malzeme getirmeye devam ettiler, anons etmemize rağmen getirdiler. Biz de bunları güzel bir şekilde ayırt ettik, paketledik ve bize ait olan Yakacık'taki Yaşam Kalite Merkezi'nin ambarında depolamaya karar verdik. 'Van'a gönderilmedi' denilen malzemeler işte bu ihtiyaç fazlası malzemelerdir. Türkiye'nin herhangi bir yerinde olası bir deprem veya başka bir felaket sonrası kullanılabilecek malzemelerdir bunlar. İsteyen istediği zaman bu malzemeleri görebilir." şeklinde konuştu.
Altınok Öz, "Kartal Belediyesi'nde hiçbir şey gizli değildir. Hesapların şeffaf olduğu bir belediyede koca koca kolileri saklayacak halimiz yok." dedi.

Bakmadan Geçme