TOMA'LARI ÇİÇEK SULAMADA KULLANACAĞIZ

Demirtaş, 'Kendine güvenen iktidar silah ve polis gücünü arkasına almaz. Şu gördüğünüz TOMA'lar var ya onları çiçek, ağaç sulamada kullanacağız, Orman Bakanlığı'na vereceğiz' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde ve Malatya’da düzenlenen mitinglerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümeti eleştirdi.

Demirtaş, "Kendine güvenen iktidar silah ve polis gücünü arkasına almaz. Şu gördüğünüz TOMA'lar var ya onları çiçek, ağaç sulamada kullanacağız, Orman Bakanlığı'na vereceğiz" dedi. Demirtaş, özetle şunları söyledi: "Bir iktidar sokağa çıkan halka zulüm etmeyi; bu kadar gaz, TOMA, copa para yaptırmayı niye akılcı bir politika olarak görüyor? Madem millet arkanızda, madem bizler bu ülkenin halk desteği olmayan partileriyiz, madem 77 milyon senin arkanda, madem 77 milyonun cumhurbaşkanısın, Niye bu kadar gaz, TOMA alıyorsun kardeşim? Niye bu kadar cop alıyorsun? Niye bu kadar polis sayısını arttırıyorsun? Kimden korkuyorsun? Gece gündüz meydanlarda bu millet benim arkamda diyorsun. O zaman milletten niye korkuyorsun? Sokağa çıkanı niye bu kadar işkenceye tabi tutuyorsun? 
Elinin altında yerel ve ulusal 600 televizyon kanalı var. Bu yetmiyor adama. İsim vererek medya patronlarını tehdit ediyor. Niye? 3-4 dakika HDP'yi gösteriyorlar diye. Hepsi ille de beyefendinin kölesi olacak. Bak ister sen, ister Ahmet Hoca, ister ikiniz birlikte. Yanınızda da 100 tane danışmanınızı alın, canlı yayına çıkalım. Bir defa 2 saat canlı yayında tartışalım. Ondan sonra sana söz veriyorum, miting yapmayacağız, televizyonlara çıkmayacağız.”

Bakmadan Geçme