TOKİ'lerin Bitmeyen Çilesi

Van depreminden yapılan ve hak sahiplerine dağıtılan Toki'lerde sorunlar bitmek bilmiyor. Hak sahiplerine teslim edildiği günden buyana sorunların bitmemesi Toki sakinlerini çıldırttı. Toki'ler bu seferde yoğun yağıştan dolayı çöken yollar ve sel sularının apartmanlarına kadar gelmesinden şikayetçi.

İlhan Siyahtaş/ Özel Haber

Önceki akşamdan bu yana süren yağışlardan dolayı yollar çöktü, apartmanlar sular altında kaldı. Toki'de yapılan yolların çöktüğünü ve apartmanların sular altında kaldığını söyleyen Toki Erenkent Muhtarı Salih Bayram, " Yetkililerin artık sorunlarına çözüm üretmesini istediklerini" belirtti.

Bayram ' 30 Bin İnsanının Sağlığı Tehlikede'

Edremit Erenkent Mahallesinin yollarında çökmelerin olduğu ve yağmur sularının apartmanlara kadar geldiğini belirten Toki Erenkent Muhtarı Salih Bayram "Defalarca yetkililere dilekçe yazdım ama hiçbir bir çalışma yapılmadı. Toki sakinleri perişan bir haldedir. Defalarca Afad Genel Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Valiliğe raporlar halinde bildirdik. Bu güne kadar Toki sorunları ile ilgili sunduğumuz raporlar ile ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır. Toki yollarının çoğu çökmüş durumda, yollarda artık araçlar geçemez duruma gelmiş. Bununla ilgili Valiliğe rapor hazırlayıp sunduk ama yine bir netice alamadık. Buda yetmiyormuş gibi birde halkın sağlığını büyük ölçüde tehdit eden baz istasyonları kuruldu. Edremit Toki Erenkent mahallesinde 3 ayrı baz istasyonu kuruldu, bu baz istasyonlarını kuran şirketler kendi menfaatleri için 30 bin insanın sağlığını hiçe sayarak baz istasyonları kurdular. Sayın yetkililere buradan seslenmek istiyorum Edremit Toki'deki yol sorununu, Apartman sorunlarını, Baz İstasyonu sorunlarını biran önce çözüme kavuştursunlar" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme