TOKİ'LERE PROFESYONEL YÖNETİM

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından deprem sonrası Van'da yaptırılan konutların yönetimi İstanbul Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından profesyonel olarak yönetilecek.

 

Vanesi  Özel

Van Valiliği, Edremit, Kalecik, Kevenli, Bostaniçi TOKİ kalıcı konutlarında ikamet edecek vatandaşların sitelerde yönetim sorunu yaşamamaları için yeni bir çalışma başlattı.  Valilik  tarafından yapılan  çalışma çerçevesinde konutların; ısınma,  çevre temizliği ve sorunlarını gidermek, siteler adına ilgililerle muhatap olmak üzere daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (KİPTAŞ)  ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi  (TOKİ) tarafından yapılan konutlarda hizmet veren, Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi  Van TOKİ afet konutlarında yönetim hizmeti verecek. Boğaziçi Anonim Şirketi ile yapılan sözleşme kapsamında TOKİ konutlarında; modern akılcı ve doğru yöntemlerle site yönetim organizasyonu ile kat maliklerine temiz, huzurlu ve güvenli bir ortam sağlayarak aynı zamanda ortak alanları kullanma bilincini yerleştirerek, ortak yaşama kültürünün benimsenmesine öncülük ederek komşuluk ilişkilerini pekiştirici faaliyetler yürütecek.

Boğaziçi Anonim Şirketi yöneticiliğini üstlendiği TOKİ konutlarında her türlü yönetim organizasyonu profesyonel anlayış ve koşullarda yürütecek.

Boğaziçi Anonim Şirketi Van Afet Konutları Basın Danışmanı Gül Çınar gazetemize yaptığı özel açıklamada bu sistemin site sakinlerine büyük avantajlar sağlayacağını söyledi. Bunun Türkiye'de yeni bir yönetim tarzı olduğunu vurgulayan Çınar, sitelerde huzuru sağlayan bir uygulama olduğunu kaydetti. Çınar, "Boğaziçi deneyimi ile TOKİ konutlarında profesyonel sorumluluk anlayışı  ile düzenli yönetim hizmetleri verilecek. Van TOKİ konutları için hizmet plan ve programımız hazırlanmıştır. Van'da hizmet vereceğimiz TOKİ afet konutları olduğu için giderleri maksimum düzeyde olacak. Çünkü afet konutları belli. Lüks konut olmadıkları için, harcamalarda asgari olacak.  Hizmetler,  deneyimli ve sahadan yetişen, eğitimli yöneticilerimiz tarafından yürütülecektir. Her sitenin belli bir bütçesi olacak ve bu sistem sayesinde burada ikamet eden vatandaşlarımız arasında sağlıklı komşuluk ilişkileri gelişecektir" dedi.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme