TOKİ'lerde sahipsizliği kimse duymuyor mu?

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
[email protected]
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
 
 
TOKİ'LERDE YAŞANAN SAHİPSİZLİĞİ KİMSE DUYMUYOR MU?
 
Köşemizi arayan depremzede okurumuz TOKİ konutlarında yaşanan sorunlara artık  çare bulunmasını istiyor.
Mehmet Arvas adlı vatandaşımız şöyle diyor:" Ben Edremit deprem konutları 12. Etap C-V 19 nolu dairede oturuyorum. Özel bir şirkette asgari ücretle çalışıyorum. 4 kişilik bir aileyiz ve Edremit TOKİ konutlarına taşındığımız günden bu yana sorunlarımız bir türlü bitmiyor,  çözülmüyor. Sorunlarımız çözecek, bizlere yardımcı olacak muhatap dahi bulamıyoruz. Herkes bir başkasına havale ediyor. Sularımız akmıyor. Yetkilileri ana şebekeden sularınızı verdik dediler ama bakıyoruz ki hala depolardan su geliyor ve depolarda su bittiğinde susuz kalıyoruz. Taşındığım site çöplüğe dönmüş vaziyette. Bir kapıcı 90 daireye nasıl baksın Allah aşkına. Birileri bunun mantığını çıkıp anlatsın bize. Kaloriferleri sözde yakıyorlar inanın yakmasalar daha iyi en azından yanmadığını biliriz. Sanırım kaloriferci sıfatıyla işe alınanlar kaloriferciliği sitelerde bizim olmayan kömürleri yakarak öğreniyorlar galiba. Çünkü hiçbirinin kalorifer ateşleyici belgesi bilgisi, eğitimi yok.   Oda sıcaklığı fark edilmiyor. Buna karşılık bizden bin 835 TL yakıt parası istiyorlar. Peki, ocak ayına girdik ve şimdiye kadar kaloriferler doğru dürüst yanmadı.  Ayrıca sitede 100 ton kömür görmedim.  Merak ediyorum kömürler nerde? Hangi kömür için para isteniyor? Kendim bizzat yakıt sorunu için yöneticiyi aramadım ama bir türlü telefonlarımıza çıkmadı. Israrla aradım ve nitekim zahmet edip telefonu açtılar, sıkıntılarımızı anlattık aldığım cevap beni gerçekten şaşırttı. Bana "Bizleri buraya valilik görevlendirdi gidin sorununuzu valilik veya AFAD'a bildirin bizlerin bir suçu yok"  dediler.  Sorumluluklarını yerine getirmekten aciz, az personel, soğuk konutlar, kalitesiz, hizmet ve yüksek bedel talep eden Boğaziçi yönetimi bu anlayışla sorun asla çözemez ve TOKİ sakinleri de sürekli mağdur olur, sorun yaşar.   Bunlarda yetmiyormuş gibi vatandaştan 125 TL demirbaş parası istiyorlar. Neyin demirbaşı? Buna da bir anlam vermiş değiliz. Ben asgari ücretle 4 kişiye ancak bakıyorum bu paraları nerden getirip ödeyeceğim el insaf diyorum.  Bu sorunları valimizin, milletvekillerinin nihayet birilerinin sorması,
çözmesi gerekir. Lütfen birleri bu vatandaşa sahip çıksın. "
Mehmet Arvas
Depremzede okurumuz aslında binlerce şikayeti olan vatandaşımıza tercüman olmuş. Sorun ilgisizlik,  duyarsızlık,  sahipsizlik.  Nerde siyasiler, nerde yöneticiler. Neden vatandaşın sorununu çözecek girişim ve açıklama yapılmıyor?  Vatandaşın evi ısınmıyor, petekler buz gibi.  Konutta oturan yönetimi arıyor gelin bakın diyor.  Yönetim beni ilgilendirmez,  firma bana ait değil diyor. Pekiş seni ne ilgilendirir? Ne olacak bu vatandaşın hali? Bu keşmekeş ne zaman son bulacak?
Yorumlar 2

Bakmadan Geçme