TOKİ'LERDE ETAP ÇİLESİ

Vansesi Özel
Kalecik, Edremit, Kevenli ve Bostaniçi Beldesi'nde yapılan TOKİ afet konutlarında yönlendirici, bilgilendirici tabelaların,  yön levhalarının bulunmaması vatandaşların tepkisine yol açtı.  Özellikle etapları, konutları bulmakta sıkıntı çeken vatandaşlar, TOKİ'de yönlendirici levhaların bulunmamasına tepki gösterdi. Araçlarla konutlarına giden vatandaşlar dakikalarca yanlış yollarda, yanlış istikametlerde dönüp dolaştıklarını bu durumun kendileri açısından üzüntü verici,  düşündürücü olduğunu söylediler.
'Etaplarımızı bulamıyoruz'
TOKİ etaplarını, evlerini görmeye giden birçoğu yaşlı, engelli, hasta ve aracı bulunmayan vatandaşlar ise saatlerce yürüyerek, etap etap gezerek hak sahibi oldukları daireleri çalışanlara ve önlerine çıkan ilgili ilgisiz kişilere sorarak bulmaya çalışıyorlar.
TOKİ tarafından depremler sonrası Kalecik, Edremit, Kevenli ve Bostaniçi'nde ağır kış koşullarında,  dondurucu soğuklarda adeta yeni şehirler kurulurken konutlarda vatandaşları yönlendirici-bilgilendirici levha, harita bulunmaması hak sahiplerinin tepkisine neden oldu. Hak sahipleri yasal olarak danışıp doğru bilgi alabilecekleri görevli bir kimseyi bulamadıklarını belirttiler. Konut sahipleri etaplarda su, ısınma, ulaşım, eğitim, elektrik gibi birçok konuyla ilgili olarak sorularını aktaracakları, cevap alabilecekleri halkla ilişkiler departmanlarının bulunması gerektiğini dile getirdiler.  Konut ödeme tarihlerinin tam olarak hangi zaman diliminde başladığını da bilemediklerini belirten vatandaşlar, kendilerinin yeterince aydınlatılamadığını sadece doğru-yanlış söylenti şeklindeki duyumlar ile bilgilendiklerini ifade ettiler. Vatandaşlar TOKİ'de yön levhası,  halkla ilişkiler departmanı gibi  basit sorunların insanlara değer veren, insanları germeyen, yormayan hizmet  anlayışı ile bir an önce çözülmesini beklediklerini kaydettiler.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme