TOKİ'LER EYLÜL'DE

Vali Yardımcısı Atay Uslu, depremden sonra yeni bir Van için çalıştıklarını belirterek, "Çalışmalardan sonra yeni Van hem Türkiye'nin hem de dünyanın kenti olacak" dedi.
Vali Yardımcısı Atay Uslu, kentte yaşanan depremlerin ardından yapımına başlanan kalıcı konutların Eylül ayında teslim edileceğini belirtti. Uslu, "Van depreminden sonra Türkiye'de ilk kez bu kadar süratle kalıcı konut yapılmaya başlandı. Depremin 35. gününde Van'da konut yapılmaya başladı. Son 50 yılın en soğuk kışına rağmen Van'da eksi 20  derece soğuğa rağmen inşaatlara kış boyunca devam edildi. Depremden 280- 290 gün geçti birçok konutumuz tamamlanmış durumdadır. Van'da yaklaşık 17 bin kalıcı konut yapıyoruz. Bunların 5 bini Erciş'te diğer 12 bin tanesi ise Van'da yapılıyor. Konutlar inşallah Eylül ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. Bu günden itibaren müteahhit firmalar TOKİ'lerin çevre düzenlemesine başladı" dedi.
"VATANDAŞLARI RAHAT EDECEĞİ YERE YERLEŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ"
Amaçlarının vatandaşları en rahat edebileceği yere yerleştirmek olduğunu ifade eden Uslu, "Bilindiği gibi Van'ın farklı noktalarında TOKİ'ler yapılıyor. Kentte 17 bin konut bu yıl içerisinde bitirilmiş ve hak sahiplerine vatandaşlara teslim edilmiş olacak. Biz böyle planladık ve çok hızlı bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. Farklı yerlerde yapılan TOKİ'lere vatandaşları yerleştireceğiz. Amacımız vatandaşları en rahat edebileceği yere yerleştirmektir. Bunun için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
"YENİ VAN DÜNYA KENTİ OLACAK"
Uslu, yapılan çalışmalardan sonra Van'ın hem Türkiye'nin hem de dünyanın kenti olacağını belirterek, "Biz soğuk kış şartların da bile bu inşaatları yaptırdık. Artık sezon inşaat sezonu ve havalar bu konuda bize yardım ediyor. Biz de bunları süratle tamamlayacağız ve yeni bir Van inşa edeceğiz. Konutların yapıldığı alanlar hem jeolojik, hem estetik, hem de çevre açısından çok güzel yerler ve buralar özellikle seçildi. TOKİ'lerden bir yandan Van Gölü'nü izleyebiliyorsunuz bir yandan da Süphan Dağı'nı. Ayrıca TOKİ'lerin yapıldığı yerlerde zemin çok sağlam olduğu için jeolojik açıdan bundan sonraki depremlerden etkilenmeyecek. Tüm bu çalışmalardan sonra Van yeni bir ivme kazanacak, yepyeni bir kent olarak hem Türkiye'nin hem de dünyanın kenti olacak" ifadelerini kullandı.

vanhaber,toki,atay uslu,türkiye

Bakmadan Geçme