TOKİ'DE KOMŞULUK HAKKI

AK Parti Van milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile bir araya gelerek Van ve Vanlılar için yapılan ve yapılacak konular üzerinde bilgi alışverişinde bulundular.

Ankara’da Başbakanlık binasında AK Parti Van milletvekillerini kabul eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, vekiller tarafından dile getirilen Van’ın sorunları ile yakından ilgilendi. Van için yapılması gereken konuları Bakan Atalay’a ileten vekiller; Van Ekonomi Konseyi, STK’lar, esnaf ve birçok vatandaşın yaşadığı sorunların çözümü konusunda görüş birliğine vardılar.

 Bakan Atalay ile yapılan görüşmenin ardından ortak bir açıklama yayınlayan AK Parti Van milletvekilleri, görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini belirterek, “Van için neler yaptık ve bundan sonra neler yapılabilir konularını görüştük. Devletimiz bütün imkanlarını Van’ımız için seferber etti. Vanımız için 2.5 milyar harcama yapılmış. Toplamda 6 milyara yakın bir harcama daha yapılacaktır. İl merkezinde ve Erciş ilçemizde toplam 15 bin 300 konut projesi yapılacak. Köylerimizde ise 8 bin 500 hak sahipliği için kredilendirme ve yerinde tespit çalışmaları yapıldı. Köylerimizde de konut yapılandırması başlamış bulunmaktadır.

 Van ve çevresinde yapılması gereken işlerin hızlandırması konusunda da görüşmelerimiz oldu. Ayrıca Van ilimizde yapılacak olan eğitim hareketleri ve diğer kamu ve kuruluşlarının yerlerinin belirlenmesi konusunda görüşmelerimiz oldu” denildi.

 Van’ın tüm sorunlarını Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a ilettiklerini ifade eden vekiller, olumlu sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirttiler. Açıklamada, “Konutların ve imar planının çok hızlı bir şekilde bitirilmesi, bunun yanı sıra ağır hasarlı ve yıkım kararı verilen yerlerin hak sahiplerinin bize yoğun bir talebi vardı. Bizde bu konuları Bakan Beyle paylaştık. Bakan Atalay, bizlere çok müjdeli cevaplar verdi. AFAD konutlarında, komşu seçme konusu vatandaşlarımızın çok yoğun bir talebiydi. Bu sorunu Başbakan Yardımcımıza ilettik ve o da çok sıcak baktı. Yine bizim için çok önemli olan, insanların hak sahipliğine kavuşması için çalışmalar yapılması noktasında AFAD’a talimatlar verildi. Hak sahipliği noktasında merkezde ve köylerimizde büyük sorunlar yaşanıyordu. Bizlerde Van milletvekilleri olarak bu konuyu Bakanımıza ilettik. Bakanımızda gerekli çalışmaları yapacağını söyledi. Muradiye, Özalp, Gevaş, Edremit ve Gürpınar ilçelerimizde de hasar tespit çalışmaları devam ediyor. AFAD bu konuda hızlı bir şekilde çalışıyor. Biz de 4 milletvekili olarak Van’ın sorunlarını her zaman bakanlara aktarıyoruz. Bakanımız Beşir Atalay’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Gerçekten çok samimi bir şekilde Van’ın sorunları karşısında eğiliyor. Çünkü deprem sürecinde her türlü sorun ile yakından ilgilendi. Bir diğer konuda özellikle orta hasarlı ve az hasarlı konut sahiplerine ödenek gönderilmesi konusunda isteğimiz oldu. Az hasarlı hak sahiplerinin hesaplarına en yakın zamanda paraları yatacak. Orta hasarlı raporu verilen hak sahipleri ise projelerini hazırladıkları takdirde istedikleri krediyi alabilecekler. Biz 4 milletvekili olarak gece gündüz demeden Van için çalışıyoruz. Van’ın sorunlarını bakanlara aktarıyoruz. Van merkez içme suyu projesine başlanmıştır. Bu tamamen hükümetimizin projesidir. Yine Başbakan Yardımcımız ile DSİ tarafından ana isale hattı yapımını konuştuk ve görüştük. İçme suyu belediyenin görevi olmasına rağmen AK Parti hükümeti olarak Van halkının mağdur olmasın diye ne gerekirse yapacağız. Gerektiği yerde belediyenin veya diğer kurumların yapacakları hizmetleri bizim hükümet yapıyor ve yapacak. Bugün eğer TOKİ yaptığı konutları kısa sürede bitiriyorsa, bu da kaynak sıkıntısının yaşanmadığı anlamına gelir. Bu da Başbakanımızın ve Bakanlarımızın Van’ı ne kadar önemsediğini gösteriyor.” denildi.

 

Bakmadan Geçme