TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, deprem konutlarını teslimiyle ilgili, "23 Ekim'de, Başbakanımızın katılımıyla hem o acı günü anacağız hem de bütün konutların dağıtımını yapıp, okullarımızı açacağız, bütün tesislerimizi tamamlamış olacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Münir Karaloğlu ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Atalay, daha sonra Van Öğretmen Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen deprem konutlarının teslim törenine katıldı.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, meşakkatli bir günden sonra Van halkı ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın bir sözü vardı. '2012 Ağustos ayı sonundan itibaren kalıcı konutların teslimine başlayacağız' diye. İşte bugün kü programımız, Başbakanımızın o sözünün yerine getirilmesidir. Bunun için buradayız. Söz verdiğimiz gibi ağustos ayı sonunda kalıcı konutlardan bir kısmı tamamlandı. Aslında tamamlanan konut sayısı 7 bin civarında. Ama bazılarının çevre düzenlemesinde sorunlar var. Bugünden itibaren 3 bin 200 konutun kuralarını çekmeye başlayacağız. Peyderpey bu kuraların çekimini yaparak dağıtımını yapacağız. 23 Ekim'de, Başbakanımızın katılımıyla hem o acı günü anacağız hem de bütün konutların dağıtımını yapıp,okullarımızı açacağız, bütün tesislerimizi tamamlamış olacağız. Böylece bir yıl dolduğunda Van ve Erciş'te yeni bir hayat başlamış olacak."

Atalay, bir yıl içinde yapılanları hatırlatmak istemediğini ve 23 Ekim gibi günlerin bir daha olmamasını temenni ettiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Van sallandı. Hepimiz, Başbakanımız liderliğinde buradaydık. O zamandan bu yana hep buradayız, hiç gitmedik. Bir elimizi burada oldu. Bürokratlarımız, afet ve şehircilik bakanlığımız burada oldu, valiliğimiz gece gündüz takip etti. Her zaman işler zamanında bitsin diye hep burada olduk. Sadece bizlere değil, Türkiye burada oldu, kardeşlik burada gösterildi. Türkiye büyük bir kardeşlik hukuku içinde bütün vatandaşlarıyla burada oldu.

Depremden hemen sonra ilk etapta acil ihtiyaçlarla ilgilendik. 75 bin çadır dağıttık. Çetin bir kış yaşadık. Ortalama sıcaklık eksi 20'lerde oldu. Bütün bu çalışmaları şiddetli kışta yaptık. Değerli vatandaşlarım o kış da sıkıntılar çekti. Ama bizler de o kış şartlarında çalışma yaptık."

Kış döneminde çadır kentlerden sonra konteyner kentler kurulduğunu ve Türkiye'nin her yerinden Van'a 30 bin konteyner taşındığını anlatan Atalay,

"Bunları anlatmak zor. Vatandaşlarımız kendi ihtiyacını düşünüyor. Konteyner kent bir şehir demektir. Elektriği, suyu ve altyapısıyla yeni bir şehir demektir. İşçilerin o çamurun ve karın içinde yaptığı çalışmaları kendim gördüm, hep beraber gördük" ifadelerini kullandı.

Atalay, işlerin zamanında yapılması için sürekli denetimleri yapıldığına değinerek, kış döneminde içinde sıcak suyu akan konteynerlerle sıcak bir yuva kurulduğunu dile getir.

KURALAR  ÇEKİLDİ
23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremler nedeniyle evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedelere yaptırılan konutların teslimi için Van Anadolu Öğretmen Lisesi'nin spor salonunda kura çekimi yapıldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da katıldığı kura çekimiyle konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor

 vanhaber, van haber, van, haber

toki, kura çekimi, van toki, beşir atalay

Bakmadan Geçme