Toki konutlarına halk otobüsleri istiyoruz

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
[email protected]
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
VALİLİKTEN YANGIN UYARISI
Tahirpaşa Konteyner Kenti'nde önceki gün çıkan yangın üzerine valilik tarafından bir açıklama yapıldı. Konteynır kentte kalan vatandaşların yangınlara karşı uyarıldığı açıklamada;
 " Tahirpaşa Konteyner Kenti'nde bir vatandaşımıza tahsis edilen 553 nolukonteynır da 17.12.2012 tarihinde meydana gelen yangın, kent yönetimince yangın söndürücülerle müdahale edilmiş ve hemen itfaiyeye haber verilerek yangın söndürülmüştür. Olay sonrası ekiplerin yaptığı incelemede meydana gelen yangının, vatandaşın ısıtıcıları açık bırakması sonucu elektrik sisteminden çıkan yangında konteynır kullanılmaz hale gelmiştir.
Yetkililer tarafından yangın sonrası araştırma ve inceleme başlatılarak, konteynır tahsis edilen vatandaşın ihmali ve olayla ilgili gerekli yasal işlem ve tahkikat başlatılmıştır. Ayrıca; kış mevsiminde bulunulması sebebiyle vatandaşlarımızdan ısıtıcı ve elektrikli ev aletlerini açık bırakılmamaları hususunu önemle rica ederiz"  denildi.
 
TOKİ KONUTLARINA YENİ BÜYÜK TİP HALK OTOBÜSÜ İSTİYORUZ
Köşemizi arayanbir vatandaşımız Edremit TOKİ kalıcı afet konutlarında ulaşım sıkıntısı çektiklerini belirterek şunları söyledi: " Biz yeni yapılan Edremit TOKİ sakinleriyiz, buraya yeni bir minibüs hattı verdiler, yalnız hat minibüsleri güzergah sıkıntı çekiyor. Burada ciddi sıkıntılar var.  Edremit TOKİ de güzergahlar belirlensin, duraklar bırakılsın.  Ayrıca İstanbul, İzmir,  Ankara'da olduğu gibi büyük tip yeni halk otobüsleri talep ediyoruz. 30 bin kişinin yaşadığı bir bölgede ulaşım sıkıntısı sadece minibüslerle çözülemez.  Kaldı ki bu araçlar güzergâh belirlenmediği için şoförlerin isteğine göre gidip geliyorlar. TOKİ sakini olarak bu sorunun zamanında çözülmesini istiyoruz. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu, Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep ve Edremit Belediye Başkanı Hacer Bayram'a buradan seslenmek istiyorum, on binlerce insanın yaşadığı bubölgelere büyük tip, engellilere-yaşlılara uygun modern yeni halk otobüsleri istiyoruz. Güzergahlar belirlensin vatandaş ve minibüs şoförleri karşı karşıya kalmasın."
Edremit, Kevenli, Kalecik, Bostaniçi TOKİ afet konut alanlarının her biri ilçe büyüklüğünde.  Büyük bir nüfus yaşamını artık buralarda sürdürecek. Toplu taşıma ciddi bir sorundur. Bu sorun minibüslerle tek başına çözülemez. Birilerinin rantıgözetilmeden, vatandaş esas alınarak alternatif topluulaşım araçları mutlaka hizmete sunulmalıdır.Unutmayın ki, yaşlısı var, hastası var, engellisi var. Halk  hizmet  bekliyor, kalıcı  rahatlatıcı  çözümler istiyor.

Bakmadan Geçme