TOKİ KONUTLARI KÖMÜR İHALESİ YAPILDI

TOKİ Afet Konutları Site Yönetimi Edremit, Bosaniçi, Sıhke ve Kurubaş ( Memur- Sen) TOKİ Site Yönetimi konutları kaloriferlerinde kullanılacak kömür ihalesini Şişli Öğretmenevi toplantı salonunda site temsilcilerinin katılımıyla basına açık bir şekilde gerçekleştirdi. İhale sonuçları bugün açıklanacak.

Rıdvan Can

Van’da kömür satan esnafının ve kaliteli kömür isteyen TOKi sakinlerinin beklentisi yerine geldi. TOKİ Afet Konutları ve TOKİ Kurubaş (Memur-Sen) Site Yönetimi Kurulu Başkanlığı tarafından oluşturulan ihale komisyonu 2014-2015 kış dönemi yaklaşık 30 bin ton ithal portakal  kömür alım ihalesi Şişli Öğretmenevi toplantı salonunda basına ve site sakinlerine açık, şeffaf bir şekilde gerçekleştirdi. Açık eksiltme yoluyla yapılan iki gün süren 23 etabın kömür ihale sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

İHALE AÇIK EKSLİTME YOLUYLA YAPILDI

Kömür alımını kaymakamlık, belediye, site temsilcilerinden oluşan ihale komisyonu yaptı.  Ayşe Yücel başkanlığında oluşturulan komisyonunda Fatih Binici, Şeref Ünlü, Fuat Elaltunkara üye,  Gül Ebinç gözlemci, Sadık Başar Gür hukuk müşaviri olarak görev aldı. Açık eksiltme halinde yapılan kömür ihalesinde her etabın ihalesine 6-7 firma katıldı. İhaleye teknik ve idari şartnamelerdeki yeterliliği sağlamayan firmalar alınmadı. 

BİRNCİ SINIF SİBİRYA KÖMÜRÜ ALINIYOR

Edremit, Bosaniçi, Sıhke TOKİ Afet Konutları ile Kurubaş TOKİ konutlarına konut başına 2 ton birici sınıf yıkanmış, 7 bin 500 kaloriye sahip Sibirya kömürü alınacak. İhaleyi kazanan firmalardan yüzde 10 teminat alınırken firmalara yakıt tahsilât miktarı oranında 24 vadeyle ödemede bulunulacak.  24 aydan sonra yapılacak gecikmeli ödemelerde ilgili firmaya vade farkı ödenecek. Kömürler ihale sonrası 40 gün içinde ağustos- eylül ayları içinde teslim edilecek. Yanmayan, şartnameye uymayan kömürler geri iade edilecek, o tarihe kadar yanan kömürün bedeli  ise  ödenmeyecek. Kömürü şartnameye uymayan firmanın ihale sözleşmesi iptal edilecek.

YAKIT BEDELİNİ ÖDEMEYEN İCRAYA VERİLECEK

Konutlarda oturan site sakinleri ısınma bedelini taksitler halinde site müdürlüğü veya ilgili bankalara yapacak. Ödemelerini zamanında yapmayan konut sakinleri hakkında icra işlem başlatılacak. Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre 2013-2014 kış sezonunda TOKİ Afet Konutları ve TOKİ Kurubaş konutlarında yüzde 20 oranında site sakininin yakıt bedelini ödemediği,  bunlar hakkında yasal takibin başlatılması sonrası bu oranın daha sonra düştüğü belirtildi.  Kaloriferler hava koşullarına bağlı muhtemelen Kasım ayında yakılmaya  başlanacağı belirtildi.  

Bakmadan Geçme