TFF'de tek aday Yıldırım Demirören

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda diğer aday adayları yeterli imzayı toplayamayınca, mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak giriyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda TFF Başkanı Yıldırım Demirören tek aday olarak giriyor.

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu JW Marriott Otel’de başladı. Otele gelen delegeler akreditasyon kartlarını alarak 11.00’da başlayacak olan genel kurulu beklemeye başladı.

Genel kurul salonuna giriş yapmadan önce otelin lobisinde spor camiasından bir çok tanıdık isimde bir araya geldi. Kulüp başkanı ve dernek üyeleri otelin girişinde genel kurulun başlama saatini sohbet ederek bekledi. Otelin lobisinde başkan aday adaylarından ilk olarak TFF Başkanı Yıldırım Demirören göründü. Daha sonra delegeler genel kurul salonuna geçiş yaptı. Seçimde oy kullanabilecek 297 delegeden 226’sının genel kurulda hazır olduğunun tespit edildiği açıklandı. Böylelikle toplantı yeter çoğunluğu sağlandı. Divan başkanlığını Mehmet Baykan’ın yapacağı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gündem maddelerini Divan Başkanı Baykan delegelere okuyarak, Divan Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan’a ise divana gelen dilekçeleri okuttu. TFF başkanlığına aday adayı olarak katılan Yıldırım Demirören’in 240 imza topladığı ve bunun yanı sıra Haluk Ulusoy’un da yeterli imzaya ulaştığı açıklandı. Her iki aday adayına da imza vermiş olan delegelerin mükerrer imzaları iki adayın da imza listesinden çıkartıldı. Yapılan imza sayımları sonrası Yıldırım Demirören’in 240 imza topladığı, Haluk Ulusoy’un ise 65 imzaya sahip olduğu anlaşıldı. Ancak mükerrer imza olarak tespit edilen 26 imza geçersiz sayılınca Demirören 214 imza ile başkan adayı olarak belirlendi. Divan Başkanı Baykan, ıslak imza verenlerin arasında bazı delegelerin kendi iradeleriyle imzalarını geri çekmek için dilekçe verdiklerini söyledi. Konuyla ilgili olarak Divan Kurulu Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan Anayasa Mahkemesi’nin ve Yargıtay’ın örnek olay teşkil eden bir kararını okudu. 


DEMİRÖREN, FUTBOL CAMİASINA TEŞEKKÜR ETTİ

 TFF Başkanı Yıldırım Demirören, adaylığı belli olduktan sonra teşekkür konuşması yaptı.
Delegelere, “Hangi renklere bağlı olursanız olun hangi tarafta olursanız olun hepinizin Türk futbolunun iyiliğini düşündüğünüzü biliyorum” diyerek seslenen Demirören, TFF yönetim kuruluna Riva’daki araziyi sadece 15 senede bir futbol alanına dönüştürürken verdikleri emek için ve bu tesisle Türk futboluna bir gelecek armağan ettikleri için teşekkür etti.

Demirören, konuşmasının devamında federasyonun tüm kurullarına ve yılda 90 bin maçın oynanmasına yardımcı olan profesyonellere, Merkez Hakem Kurulu’na ve üyelerine, Cüneyt Çakır ve ekibine, Fatih Terim ve ekibine, Kulüpler Birliği Vakfı’na ve devlet erkanına teşekkür etti.  

Bakmadan Geçme