TEKSTİL FABRİKASI HİZMETE AÇILDI

Gürpınar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 350 kişiye istihdam sağlayan 'Tekstil Fabrikası' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla hizmete açıldı.

Gürpınar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan fabrika, 6500 metrekare kapalı alana sahip. Tam kapasiteye ulaştığında 600 kişiye istihdam sağlayacak fabrika, ilçedeki işsizliğe büyük oranda çözüm sağlayacak.

Tekstil Fabrikasının açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçe belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de hem genelde hem de yerelde hizmet ve eser siyasetini ortaya koyarak çığır açtıklarını söyledi.

20 yıllık iktidarları döneminde gelmiş geçmiş hükümetlerin hepsinden çok iş yaptıklarını söyleyen Özhaseki, “Koca koca şehirlerde iş başına geldiler. Algı operasyonlarıyla yatıyorlar kalkıyorlar. Dün bir yerde söyledim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi algı operasyonları için bir ajansa 845 milyon lira para veriyor. İstanbul'a deprem geliyor diye herkes bağırıyor. Deprem için ayrılan fon 495 milyon lira, sosyal konutlar için 12 milyon lira. Ama 'beni parlatın', 'beni daha iyi gösterin', 'beni millete cumhurbaşkanı adayı olarak sunun' diyerek belediyenin bütçesinden verdikleri para 845 milyon lira. İşte orada hizmet olmaz. Orada başka şeyler olur, nefisler ve kendi şahsi hesapları devreye girer. Allah'ta rezil rüsva eder. O da ayrı bir konu. Bizim gözümüz hizmette. AK Partili belediyeler olarak bundan sonra da Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu fabrikayı ilçeye kazandıran Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve ekibine teşekkür ediyorum. Yatırımcı firmaya işlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

AK Parti Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise ilçeye önemli bir fabrikanın kazandırıldığını söyledi.

Gülaçar, “Normalde istihdam oluşturmak doğrudan belediyelerin işi değil. Ama bizim belediye başkanlarımız istihdamı da kendilerine bir görev olarak gördükleri için bu tür çalışmalara imza atıyorlar. Allah'ın izniyle bu fabrika 600 kişiye istihdam oluşturacak. Buralarda bizim gençlerimiz iş sahibi olacaklar. Gürpınarımız adına hayırlı bir hizmet. Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış’a bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçede 3 yıllık AK Parti Belediyeciliği İle 80 yıllık hizmet ürettiklerini söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise seçim döneminde söz verdikleri tüm çalışmaları yerine getirme gayretinde olduklarını söyledi.

Tanış, “Kim ne konuşursa konuşsun Recep Tayyip Erdoğan ve onun kadroları bu memleketlere eser kazandırmaya devam edeceklerdir. Bu yıl sonuna kadar ilçemize toplamda 200 milyon liralık yatırım yapmış olacağız. Bu yatırımlar yerelle merkezi idarenin birlikte uyum içerisinde çalışmasının neticesidir. Bir buçuk milyon metrekare parke taşı çalışması, 14 adet yeni iş makinası, hoşab projesi ve daha nice çalışmaları ilçemize kazandırdık. Tüm bunları yaparken yoksulun, garibanın, kimsesizlerin gönlünde de yer edindik. Gürpınar İyilik Merkezimiz sayesinde ilçemizde devletimizin şefkat elini yayıyoruz. Bu fabrikada şu an 350 kardeşimiz evine ekmek götürüyor. İlerleyen zamanlarda bu rakam 600 kişiye kadar çıkacak. Tabi bizim hedefimiz 1071 kişi. Allah'ın izniyle onu da yapacağız. Bugün aramızda katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan sayın bakanımıza, valimize, milletvekillerimize, il başkanımıza, belediye başkanlarımız ile siz değerli tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yatırımcı firmamıza da başarılı ve bereketli çalışmalar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. Üretim hattında inceleme yapan protokol daha sonra ilçeden ayrıldı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme