Tarım işçisi kızlara zorla fuhuş yaptırdılar

Adana'da, 'tarlada güneşin altında çalışıp ne yapacaksınız, erkeklerle hem eğlen hem daha çok para kazanın' diyerek tarım işçisi kızları kandırıp daha sonrada tehdit ederek fuhuş yaptıran 1'i kadın 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesinde meydana geldi. bir hafta önce 155 polis imdat hattını arayan bir kişi "Yüksel Ş. isimli bir şahıs Doğu eve Güneydoğu Anadolu'dan gelen ailelerin kız çocuklarını ailesinden tarlada çalıştırmaya götürüyorum diyerek fuhuş yaptırıyor" diye ihbarda bulundu.
İhbar üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Tarım işçisi kamyoneti kiralayan polis Yüksel Ş.'yi takip etmeye başladı. Yapılan takipte ihbarda olduğu gibi tarlaya tarım işçisi götüren ve "elci" denilen işi yapan Yüksel Ş.'nin evlerinden aldığı kızları tarlaya getirdiği burada kızlara, "Neden tarlada çalışıyorsunuz, güneşin altında 20-30 lira yevmiyeye çalışıyorsunuz. Zengin erkekler var onlarla eğlenebilir ve çok daha fazla para kazanırsınız" dediği Yüksel Ş. bu söylemlerinden sonra kandırdığı kızları da evine götürerek burada müşterilerden kendi için 150 lira, kız için 100 ve 50 lirada ev parası alarak kızları pazarladığı belirlendi.Polis Yüksel Ş.'yi araştırırken yine "elcilik" yayan Recep E. isimli bir kişinin de tarlaya götürdüğü kızları kandırıp Yüksel Ş.'ye gönderdiği öğrenildi. Polis bu tespitleri yaptıktan sonra Yüksel Ş.'yi arayarak müşteri gibi birlikte olmak için kız aradığını söyledi. Yüksel Ş. ise elinde 15 yaşında 17 yaşında kızlar bile olduğunu 15 yaşındaki kızın bakire olduğunu ancak ters ilişkiye girdiğini istenirse bakireliğini bile verebileceğini söyledi. Polis bu konuşmanın ardından adresi alarak yola çıktı. Polis Yüksel Ş.'nin evine gelip fuhuş için anlaşılan paraları verdi. Polis seri numarası alınmış paraları verdikten sonra kimliğini çıkartıp polis olduğunu söyleyerek gözaltı yaptı. Polis daha sonra Recep E.'nin evine de baskın yaparak onu da yakaladı. Polis yaptığı araştırmada ikisi yaşı küçük toplam 6 kızın bu iki kişi tarafından mağdur edildiğini öğrendi. 17 yaşındaki kız ifadesinde Yüksel Ş.'nin kendisini "lüks hayat ve erkeklerle eğlence" diye kandırdığını kendisi fuhuş yapmak istemeyince ise "Ailenize söylerim sizin aileniz tutucu sizi bir gün yaşatmaz" diye tehdit ettiğini bu nedenle korkup devam ettiğini söylediği öğrenildi.
 Yüksel Ş.'nin 15 yaşındaki kız çocuğunu ve diğer kızları Haziran ayından bu yana pazarladığı öğrenildi. Kız çocuğu yaşı küçük olduğu için müşterilerle ters ilişkiye girdiği belirlendi. Bu arada kız çocuğu ifadesinde Nuri A. isimli bir kişinin kendisine zorla sahip olmak istediğini, istemeyince kendisini darp ettiğini söylemesi üzerine polis Nuri A.'yı da gözaltına aldı.
 
"AİLEM ÖLDÜRÜR" DEYİNCE KORUMA ALTINA ALINDI

 17 yaşındaki tarım işçisi kız ise olayın ailesinin öğrenmesi durumunda kendisini öldüreceğini söyledi. Bunun üzerine polis gerekli başvuruları yaptı. Devlet 17 yaşındaki kızı koruma altına alarak başka bir kente gönderdi. Sığınma evine yerleştirilen kızın kimliği de değiştirilip ailesinin ulaşmaması sağlanacak.
 Bu arada zanlıların ifadesi alındıktan sonra "zorla fuhuş yaptırmak, fuhşa yer temin etmek ve aracı olmak, çocuğa cinsel istismar" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Bakmadan Geçme