TANRITANIR'DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

Van’ın Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır, Türkiye’nin değişik illerinde görev yapan 50 bayan muhtarını kentte misafir ederek barış sürecine büyük katkıda bulundu.
İki günlük bir gezinin ardından Rescate Hotel’de verilen akşam yemeği sonrasında bir açıklamada bulunan Tanrıtanır, barış sürecine katkıda bulunmak amacıyla ülkenin değişik illerinde görev yapan muhtarları Van’a davet ettiğini söyledi. Tanrıtanır, “İlimizin tarihi ve turistik yerlerini görmelerini sağlamak, Van halkının misafirperverliğini göstermek, bunun yanında barış sürecine olumlu katkı sağlamak amacıyla yurdumuzun değişik illerinde görev yapan muhtarlarımızı Van’a davet ettik. Onlarda bizleri kırmayıp bu davetimizi kabul ettiler. Umarım bu birliktelik, boğu-batı kardeşliğini yaşatacak, bizi harmanlayacak, ortak değerlerimizi pekiştirecek ve içinde bulunduğumuz barış sürecine olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.
Ülkenin değişik illerinden gelen 50 muhtarla birlikte il ve ilçelerdeki tarihi ve turistik yerleri gezdiklerini belirten Tanrıtanır, “Muhtarlarımızla birlikte Van merkez ve ilçelerindeki tarihi yerleri gezdik. Gezimiz her anlamda olumlu geçti. Muhtarlarımız, güzel ilimize hayran kaldılar. Ben davetimizi kabul edip buralara kadar gelen tüm muhtar arkadaşlarıma şahsım ve Van halkı adına teşekkür ediyor, düzenlediğimiz organizasyonda bizlere destek çıkan Van Valiliği başta olmak üzere Van Belediyesi ve ilçe belediyelerine, oda başkanlarıma, kamu kurum ve kuruluşlarına ve işadamlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Daha önce Van’ı farklı düşündüğünü belirten Selma İncesu Baran adlı muhtar ise, “İyi ki Leyla muhtarımın davetini kabul edip buraya geldik ve Van’ı tanıma fırsatını bulduk. Leyla muhtarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa’dan gelen muhtarlarından Merdiye Öztürk de, daha önce bölge ile ilgili önyargılarının olduğunu dile getirerek, “Van’da geçirdiğim iki gün, daha önceki yargılarımın bitmesine neden oldu. Bu nedenle bizi buraya davet eden meslektaşım Leyla Tanrıtanır’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Program, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır’ın organizasyona verdikleri desteklerden dolayı Van Valiliği, Van Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yetkililerine, muhtarlar tarafından da başarılı çalışmaları ve Van’ın tanıtımında verdikleri desteklerden dolayı muhtar Leyla Tanrıtanır’a plaket verilmesiyle sona erdi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme