TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARINI KINADI

Van Demokrasi Platformu, son günlerde İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda başlayan olayları kınadı.
Sanat Sokağı’nda oturma eylemi ve sloganlarla başlayan protestolar daha sonra Fakı ye Teyran Parkı’nda yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Demokrasi platformu adına basın açıklamasını okuyan Van Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyesi Cem Taylan Erdem, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda başlayan olayların ileri demokrasinin geldiği noktayı gösterdiğini belirtti. Birçok ilde halkın öfkesinin sokağa yansıdığını, polisin orantısız ve insafsız müdahalesi ile meydanların savaş alanına döndüğünü vurgulayan Erdem, “Ülkemizde öfke yıllardır birikmektedir. Bölgemizde yıllardır sürdürülen savaşa, Roboski’ye, Reyhanlı’ya, cezaevlerindeki mahkumlara yapılan işkencelere, Zonguldak’ta ölen madencilere karşı öfke gittikçe birikmektedir” dedi.
Temel insan hak ve özgürlüklerinin bile iktidarın lütuf olarak gösterildiğine dikkat çeken Erdem, “1 Mayıs Taksim örneğinde olduğu gibi bu lütuf iktidar tarafından istendiği vakitte geri alınabilmektedir. Buna karşı çıkanlar ise hangi yaştan, cinsiyetten, etnik kimlikten, takımdan olursa olsun hızla bastırılmaya çalışılmakta, sesi gaz, cop ve basınçlı su ile susturulmaya çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.
Demokrasi Platformu bileşenleri olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin derhal yaptığı yanlıştan geri dönmesi gerektiğini ifade eden Erdem, demokratik taleplerine karşı aşırı şiddet ve orantısız güç kullanımından vazgeçilmesini ve ortak kullanım alanı olan Gezi Parkı’nın AVM’lere değil halka bırakılmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme