SURİYELİLERE 'RAHMET ELİ' DESTEĞİ

Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Suriye’den iç savaş nedeniyle kaçarak Van’a sığınan Suriyelilere Ramazan paketi dağıtıyor.
Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Ramazan ayında gıda yardımı vermeyi hedeflediği 2 bin aileye ulaşmak için çalışmalarına hız verdi. Kurulduğu günden bu yana yaptığı yardımlarla halkın teveccühünü kazanan Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Ramazan ayı faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu yardımlar kapsamında 30 ekipten oluşan onlarca üye ve gönüllünün yaz sıcağına aldırış etmeden yaklaşık 200 aileye yardımlarını kapıda teslim ettiğini belirten Rahmet Eli Gıda Bankası Yardım Komisyon Başkanı Yalçın Tay, “Rahmet Eli olarak yılın on iki ayı düzenli olarak 300 aileye yardım yapıyoruz. Bunun dışında Ramazan ayına has yardım kampanyası başlattık. Ramazan ayına 10 gün kala başlayan yardım çalışmaları kapsamında şimdiye kadar bin ailemize Ramazan paketi dağıttık. İnşallah Ramazan ayı sonuna kadar hedeflediğimiz 2 bin ailemize ulaşacağız” dedi.
Suriye’deki iç savaş nedeniyle Van’a sığınan Suriyeli muhacirlere de yardım eli uzattıklarını anlatan Tay, “Suriye’deki iç savaş nedeniyle buralara kadar gelen yaklaşık 30 Suriyeli muhacir ailesine ulaştık. Bu ailelerimize imkanlarımız çerçevesinde ev tuttuk. Daha sonra kendilerine battaniye, yatak, yorgan temin ettik. Bununla birlikte her ay bu ailelerimize de düzenli olarak yardım paketi dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.
Şimdiye kadar kendilerine yaklaşık 5 bin ailenin başvurduğunu ve bu başvuruları birebir gidip tespit ettiklerini dile getiren Tay, “Şu ana kadar bize 5 bin aile başvurdu. Biz bu aileleri birebir tespit ediyoruz. Şu ana kadar sadece 200 ailemiz kalmış. Bununla birlikte başka ailelerin tespiti içinde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ben bu vesileyle şimdiye kadar bizlerden yardımlarını esirgemeyen tüm Van esnafı ve Van halkına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme