SU KESİNTİSİ SONA ERİYOR

Van’da uygulanan 6 günlük su kesintisi, belediye ekiplerinin aralıksız çalışmaları sonucu bu gece bitiyor.
Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, 6 günlük çok yoğun bir çalışma ile deprem döneminden sonra kentin ana su isale hattında meydana gelen arızaları onardı. 4’er kişilik 12 grupla 24 saat esası ile çalışarak kentte var olan su arızalarının büyük bir kısmını onaran belediye ekipleri, çalışmalar neticesinde ilk önce Van’ın Gürpınar ilçesindeki Bejingir mevkiinde bulunan ve kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynakta Kaptaj geçişi yaptı. Burada yapılan çalışmadan sonra Van’ın Edremit ilçesinin Kadembas mevkiinde bulunan isale tahliye noktasında meydana gelen arıza da 36 saat sürdürülen aralıksız bir çalışma ile onarıldı.
Bunun ardından ekipler Çatak ilçesi yol ayrımında bulunan tahliye istasyonunda depremden sonra meydana gelen arızayı da 24 saat içerisinde onararak 1 nolu su deposu ve Eski Edremit yolunda 2 adet, Halilağa Mahallesi, Eski Kale Yolu ve Yoğurtçu sokaklarında da 4 adet olmak üzere toplam 14 adet deprem sonrası oluşan büyük çaplı su arızasını giderdi.
Bu çalışmalar dışında ayrıca 1 nolu su deposunun 30 yıllık olan ve yaklaşık 2 bin metrelik hattın 1 ve 2. depolarının arasındaki bağlantıları, kolektörleri ve vanalarının montajları tamamlandı. Öte yandan çalışmalarını büyük bir özveri ile aralıksız sürdüren belediye ekipleri 2 önemli kanalizasyon çalışmasını da tamamladı. Sanayi Sitesi Üst Geçidi alanında yine Eski Meteoroloji yanında bulanan çalışmalarda Van’da ilk kez ‘Yatay Yönlendirmeli Sondaj Tekniği’ başarılı bir şekilde kullanıldı.
Ayrıca Narman Arsenik Arıtma Tesisi’nde bulunan 2 adet 500 tonluk depoların iç temizliği yapılırken, 30 yıldır kullanılan Bejingir’deki Kaptaj temizliği de ilk kez yapıldı.
Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Özköseoğlu, çalışmaların tamamlandığını ve 6 gün olarak öngördükleri çalışmaları 3 günde bitirdiklerini belirterek, bu gece yarısından itibaren kentin tamamına su verileceğini söyledi.

 

Bakmadan Geçme