Soylu: Erdoğan'a ihtiyacımız var

Yoğun bir programla Van'da referandum çalışmalarına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin büyümesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük ihtiyaç olduğunu belirterek, 'Türkiye'yi güçlendirmek ve büyütmek istiyorsak Erdoğan ile yapabiliriz. Biz çok adamlar gördük. Darbe olunca sıraya giren çok adamlar gördük. Erdoğan her şeyi Türkiye'de oturtur' dedi.

Burhan Ergin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli toplantılara katılmak üzere dün Van’a geldi. DoubleTree by Hilton Hotel’de muhtarlarla bir araya gelen Bakan Soylu, çok önemli açıklamalar yaptı.

“DERDİMİZİ ANLATMAK İÇİN ADIM ADIM DOLAŞIYORUZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasına başlarken, Van halkına Cumhurbaşkanı ve Başbakanın selamlarını getirdiğini ifade ederek, “Bugün ülkemiz ve insanlarımız için hepimizi çok yakinen ilgilendiren, geleceğimizi çok yakından ilgilendiren bir konu için bir aradayız. Bundan önce Hakkâri, Edirne, Trakya gibi birçok ildeydik. Derdimizin ne olduğunu anlatmak için adım adım dolaşıyoruz. Bu ülkede neler olduğu, neler yaşandığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu ülkede darbeler oldu, pusular kuruldu, çok sayıda çatışmalar oluyor. Her ne olduysa her zaman millete oldu. Ekonomik krizler, darbeler, terör ile terbiye edilmeye çalışıldık. Gün oldu enflasyon, gün oldu kuyruklar, hastaneler, torpiller ile bizleri terbiye etmeye çalıştılar. Bazen kaderimize, bazen kendimize isyan ettik. Gün oldu küçük kızların yaşlarını büyütüp idam ettiler, gün oldu kıyafetlerimiz ile bizleri terbiye etmeye çalıştılar. Gün oldu dinimiz ile ezanları susturmaya çalışarak bizleri terbiye etmeye çalıştılar” dedi.

”MUHTARLAR BÜYÜK GÖREV ÜSTLENİYOR”

Muhtarların çok büyük görev üstlendiğini anlatan İçişleri Bakanı Soylu, “Elektriğini ödeyemeyenlerin derdi, çocuğunu okula göndermeyenlerin derdi, kapınızı çalan ve derdini anlatan her vatandaşın derdi siz muhtarlarımızın derdidir. Çocuğunu işe koymak, evlendirmek isteyenlerin derdi sizin derdinizdir. Herkesin ama herkesin derdi sizlerin derdinizdir. Siz her şeyi çok iyi bilen ve takip edenlersiniz. Yıllarca çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bu ülke 28 Şubatlardan çok çekti. Bir sabah uyandık hepimiz fakir olduk. Bankaların bir sabah nasıl hortumlandığını hepimiz çok iyi gördük. Ben burada başka bir ülkeden değil, Türkiye’den bahsediyorum. Rahmetli Menderes’i astıktan sonra bir anayasa yaptılar ve isterseniz kabul etmeyin dediler. İstedikleri herkesi bizlere patron ettiler. Bizi İMF ile terbiye etmeye çalıştılar. Ne yaptılarsa ya da yapmadılarsa İMF izin vermiyor dediler” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, “Bizleri yıllarca şaşkına çevirdiler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çok sayıda insan geldi. Bizim de sevdiğimiz insanlar geldi. Ancak bu insanlarında ayaklarını kaydırdılar. Bizleri ayırmaya çalıştılar. Yıllar boyunca Kandil’deki o alçakları devreye soktular. Ben buradan Kandil’dekilere sesleniyorum. Siz Türkiye’nin anayasası ile kafanızı yoracağınıza, canınızı nasıl kurtaracaksınız ona bakın. Milletin başına sardığınız ayrılık tohumlarının nasıl hesabını vereceksiniz, sıçan gibi nasıl kaçacaksınız ona bakın. En güzel günlerimiz Gezi olaylarından önceydi. Türkiye’nin 2002 yılından sonra yükselişi hızlı bir şekilde devam ediyordu. Cumhurbaşkanımız borcumuz bitti ve gerekirse biz İMF’ye borç veririz diyordu. Fesada, fitneye düştüler. 17-25 Aralık tarihinde bizi yine tehdit ettiler. Biz PKK’yı, İMF’yi ve darbeyi devreye sokarız dediler. İnsanlara hep aynı tezgahı kurmaya çalıştılar. Sürekli yaptıkları oyunlar ile insanları kandırmaya çalıştılar. Ancak bizim milletimiz onların maskeleri düştüğü zaman onları çok iyi bir şekilde gördü” dedi.

“BÜYÜK MEDENİYETE SAHİBİZ”

Türkiye’nin dört bir yanında medeniyetimizin çok büyük olduğunun altını çizen Bakan Soylu, “Van’da, Mardin’de bizim milletimiz büyük bir millettir. Biz Avrupa ülkelerine benzemeyiz. Bizim ocağımıza biri geldiği zaman biz kelle hesabı ve para hesabı yapmayız. Biz büyüklerimizin ellerini sadece saygı olsun diye öpmeyiz. Biz, bizden büyük Allah’ın var olduğunu bilmek için bunu yaparız. İşte bu büyük medeniyeti ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yaptılar. Bir birimizle ayrılalım diye ellerinden geleni yaptılar. Aynısını köylülere de yaptılar. Köylüleri Ankara meydanına almadılar. Alevi kardeşlerimize bunu yaptılar. İnsanları toplumdan uzaklaştırdılar. Bizler patronuz, istersek sizleri bu ülkede adam yerine koymayız dediler” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK GÜÇ OYDUR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletin en büyük gücünün oy ve sandık olduğunu belirterek, “Onlar ne yaptılarsa millet bekledi ve sabırlı oldu. Ama millet onlara seçimlerde öyle bir cevap verdi ki. Neye uğradıklarına şaşırdılar. Yaptıkları her darbenin ardından milletimiz onlara sandıklarda cevap verdi. Milletin en büyük gücü reydir ve sandıktır. Millet asla silaha saldırganlığa başvurmadı. Her zaman Allah’ın sunduğu emirlere uymuştur. Bizim medeniyetimiz şefkat ve iyilik medeniyetidir. Bizler iyilikleri anlatacağız ve kötülüklerden uzak duracağız. Bizler yine imtihanlara tabi tutulacağız. Bu dünyanın bir imtihan ve sınav dünyası olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunu bildiğimiz için iyiliği anlatmak ve kötülükten sakınmaya çalışıyoruz. Bizim felsefemiz budur. Bizim bu felsefemiz bir Anadolu felsefesidir. Bu memleketin ayakta kalmasını istemiyorlar. Bu medeniyet büyük bir medeniyettir. Burada huzur olursa Ortadoğu’da, Balkanlarda, Asya’da huzur olacaktır. Biz insanları ayırmayız. Biz insanları birleştirenleriz. Devletin gücü değil, milletin gücüdür önemli olan. Çok önemli bir kararın arefesindeyiz” diye konuştu.

“VAN’DA MUSLUKLARDAN KAN AKIYORDU”

7 Haziran seçimleri öncesi Van Büyükşehir Belediyesi tarafından musluklardan akıtılan kanlı billboardları hatırlatan Bakan Soylu,  “Okullara giden çocukların tehdit edilmesi ile gittik. İnsanlara verdikleri pusulalarla seçime gittik. O pusulalarda şu deniliyor. ‘Sen iyi bir insansın, bazen bize yanlış yaptın. Yine beraber olabiliriz ancak bize para vereceksin. Parada vermezsen seni canınla tehdit ediyoruz.” Dediler. Ben bu pusulaları çok gördüm. Hepimiz babayız. Ben 13 yaşındaki çocuğu zorla dağa götürenlerden hesap sormazsam alçak ve namerdim. O çocukların hayalleri var. Biz o çocukların hayalleri için çalışacağız. Biz Türkiye üzerinde oynana oyunları hep birlikte bertaraf edebiliriz. Bu ülkede huzur bizimle olduğu zaman neler olduğunu hep birlikte gördük” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEDE MİLLETİN BORUSU ÖTER”

Türkiye’de söz sahibinin sadece millet olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu ülkede bir tek milletin borusu öter. Bizde bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Cazibe Merkezleri ile ilgili program açıklandıktan sonra Adıyaman’a 19 bin iş alanı açılıyor. 3.5 milyar yatırım geliyor. Çünkü terör tasfiye ediliyor. Terör olduğu yerde bunlar olur mu? Diyarbakır’a 37 bin iş imkanı sağlanacak, Kars’a 4 bin 800, Urfa’ya 47 bin iş imkanı sağlanacak. Van’a da 15 bin 542 iş imkanı sağlanacak. Bunlar çok önemli yatırımlardır. Bunların hepsi de var olan ortamların düzeltilmesi ile gelmektedir. Geçtiğimiz günlerde Eruh’taydık belediyelerimiz yollar yapmış, okulların çevresini güzel yapmışlar ve birçok hizmeti getirmişler. Cizre’yi hiç gördünüz mü? O tarumar edilen ilçe ne kadar güzel olmuş. Biz tarumar etmeyiz sadece birleştiririz” dedi.

“OYNANAN OYUNLARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Çok önemli bir süreçten geçtiğimizi anlatan Bakan Soylu, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlara göz yummayacaklarını belirterek, “Biz sözümüzü dünyaya duyurabilecek büyük bir milletiz. Bizi kimliksizleştirenlere karşı ülkemiz günde okunan 5 ezanla birlikte ayakta duruyor. Van benim ülkemin en huzurlu, en cazip, en aydınlık, her türlü etnik kökenin birlikte yaşadığı en güzel şehirdir. Bir dünya ve onun maşası terör örgütü bizi nasıl bir sarmalın içine koymaya çalışıyorlar. Çok güzel bir karar için yola çıktık. 7 Haziran’da o cakalı, o renkli sözleri söyleyenler hadi bugünde söylesinler. Bugün Gabar’da biz varız. Şehit verebiliriz acımızı içimize atabiliriz. Ancak hiç kimsenin bir endişesi olamasın terör örgütünü 7 kat yerin dibine sokacağız. Bu konuda hepimiz çok kararlıyız. Milletimizin başına musallat olan bu beladan bu ülkeyi kurtarıyoruz, kurtaracağız. Ülkemizin tüm alanlarında bunu yapacağız. Her yere sıcak asfalt getireceğiz. Bu başbakanımızın talimatıdır. Bunu kat kat artıracağız. Bugün fukara bir Türkiye yok. Biz çok çektik. Aldığımız hava uçakları bozuldu İsrail’e gönderdik, terörün yoğun olduğu dönemde bize geri göndermediler. Ancak bugün 6 insansız hava uçağımız ile onlara kaçacak delik aratıyoruz. Biz sadece yol, üniversite ya da diğer çalışmalar yapmadık. Bu ülkede dindar yaşayan insanlar, bu ülkede ben dindarım diyemiyordu. Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bugün insanlar kendi kimliklerini saklamıyorlar” dedi.

SOYLU’DAN HDP VE KILIÇDAROĞLU’NA SERT ELEŞTİRİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hadi bakalım özerklik ilan edecektiniz. Ette göreyim. Sen bu milletin davranışını yanlış anladın. Siyaset ile terör örgütünün beraber olacağını düşündün. Bizim buna hayat hakkı vermeyeceğimizi bilmenizi isterim. Kılıçdaroğlu diyor ki bir başka partiden bir cumhurbaşkanı ile bir başka partiden başbakan gelecek diyor. Bir taraftan bir terör örgütü diğer taraftan ise milletini bilmeyen bir ana muhalefet partisi var. Bunlar bu akılla Türkiye’yi bir uçuruma götürürler. Ben Eruh’ta söyledim ‘hadi gel Güneydoğu ve Doğu’ya insanları dinle.’ Dedim. Ama yok. Bu adam eline verilen pusula ile dolaşıyor. Her şeye hayır diyor. İstanbul’da yapılan köprülere de hayır dediler. 3. Köprünün yapılmasına da karşı çıktılar. Bunu da istemediler. Allah’tan Marmaray alttan gitti onu görmediler. Yoksa ona da karşı çıkacaklardı” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ ÇOK BÜYÜK HİZMETLER YAPTI”

AK Parti kurulduğu günden bu yana Türkiye’ye çok büyük yatırımlar kazandırdığını anlatan Süleyman Soylu, “AK Parti’nin oy oranı 34’ten 52’ye kadar çıktı. Nasıl çıktı? Yol yaptı, 5 yıldızlı hastaneler yaptı. Sadece onu da yapmıyor. Annesini hastaneye götüremeyen vatandaşın evine doktor gönderdi. 34’ten 52’ye çıkmak o kadar kolay değil. Ana muhalefet ile muhalefet partileri ise bir ileri, 2 geri gidip geliyorlar. Ben 2023 diyorum hadi sende bir şey de. Hiçbir şey yapamıyorsun bari insanlara bir şey de. Ben yol yapıyorum, sende hastane yapıyorum de. Ben şehir yapacağım diyorum sende uzayda şehir yapacağım de. Ama yeter ki de. O Güneydoğuya gelmiyor çünkü ihtiyacı yok. Ancak benim bu ülkedeki tüm insanlara ihtiyacım var. Bize bu yüzden yüzde 25 yetmiyor. İşte biz bu yüzden her yere gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“CHP PKK İLE İTTİFAK YAPIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok sert ithamlarda bulunan Bakan Soylu, “Ben onların neler söylediğini biliyorum ama bu kelimeleri onların ağzına sokacağız. Bu adam nasıl genel başkan oldu. Kasetler ile oldu. Bu adam FETÖ ile ittifak yapıyor. FETÖ kaset yaptı o adam geldi genel başkan oldu. Sen FETÖ ile PKK’ya nasıl değirmen suyu olursun? Bunun hesabını millet her zaman sorar. Parlamento güçlü diyorlar. Parlamentonun nesi güçlü? 1960’da parlamentonun ne kadar güçlü olduğunu gördük. 25 milletvekili Doğru Yol’dan aldılar başka partiye götürdüler. Bu mu güçlü parlamento? Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da öyle mi yaptı. 15 Temmuz’da darbe olsaydı. Acaba bugün ne halde olurduk. 15 yılda emekleyerek büyüttüğün bütün emekleri elinizden alırlardı. Bunların düşüncesi ve yapmak istedikleri bunlardır. Biz büyük ülke olmaya talibiz. Biz bu bölgemiz ile büyük ülke olmaya talibiz” diye konuştu.

BAKAN SOYLU, SİSTEME DEĞİNDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Sistemine değinerek, “Gelecek olan sistem ile iktidar 5 yıl boyunca başta olacak ve ülkenin gelişmesi, büyümesi adına çalışacak. Bunun dışında mecliste çok güçlü olacak. 5 yıl içerisinde darbe yapmak gibi bir seçenekleri olmayacak. Bu sistem değişmezse bir daha ki 15 Temmuz’un ne zaman olacağı belli değil. Türkiye’nin güneşli günleri görmesi için bu seçimi çok iyi yapmalıyız. Sizler muhtarsınız. Sizin sadece bugününüz mü var? Yarın öldüğünüzde iyi ya da kötü sizden bahsedilmeyecek mi? Edilecek. Bu yüzden bizim sadece bugünümüz yok. Gençler meclise girmesin deniliyor. O zaman Çanakkale’de şehit olsunlar. İşte böyle düşünüyorlar. Gençler şehit olsun, ölsün ancak meclise girmesin diyorlar. Meclis herkese açıktır. Bu yüzden başı açık başı kapalı, gençler ve diğer herkes meclise girmelidir. Avrupa’da gençleri meclise alıyorlar. Biz Avrupa’dan çok daha genciz. Neden var olan bu imkânları kullanmıyoruz. Bizim dünya ile rekabetimiz için bunu yapmak zorundayız. Bu bizim en büyük avantajımızdır” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu son olarak şunları kaydetti; “Aşağımızda olan tüm ülkeler tarumar durumdalar. Diğer taraftan Avrupa ülkeleri yaptıkları ırkçılıkları ile ne oldukları ortada. Bu ülkeler bu söylemleri ile son demlerindeler. Biz bu anlamda Türkiye’yi güçlendirmek ve büyütmek istiyorsak Recep Tayyip Erdoğan ile yapabiliriz. Biz çok adamlar gördük. Darbe olunca sıraya giren çok adamlar gördük. Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olur deniliyor. Recep Tayyip Erdoğan her şeyi Türkiye’de oturtur, her şey çok güzel bir şekilde yoluna girer ve sistem çok iyi bir şekilde yoluna devam eder. Bunu yapan yapar ya da millet onu gönderir. Bugün bu kapsamda siz muhtarlar ile bir arada olduk. İnşallah bundan sonra da güzel adımlar atacağız. Bu adımları birlikte atacağız. İnşallah 16 Nisan’dan sonra Van’da doğan o güzel güneş tüm Türkiye’nin üzerine güzel bir şekilde doğacaktır. Sonuna kadar sizlerle birlikte olacağız ve birlikte yolumuza devam edeceğiz”

Bakmadan Geçme