SON YILLARIN EN BÜYÜK OPERASYONU

Van’ın Gürpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çalışmalar kapsamında son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu gerçekleştirilirken, ele geçirilen yaklaşık 5 ton uyuşturucu ise Van ve çevre illerde son yılların en büyük operasyonu olduğu belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Gürpınar İlçe Komutanlığı MİT Bölge Başkanlığı ekiplerinin bir aylık ortaklaşa yaptıkları çalışmalar neticesinde Van üzerinden batı illerine uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda uyuşturucunun götürüleceği bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, sabaha karşı operasyon düğmesine bastı. Zırhlı araçlar nezaretinde uyuşturucuların bulunduğu Gürpınar ilçesine bağlı Kırgeçit köyü kırsalında bulunan Krom vadisine doğru yola çıktı. Vadiye gelen jandarma, olası mayınlara karşı 2 yaşındaki bomba dedektör köpeği ‘Eylem’ nezaretinde uyuşturucuların bulunduğu araziye gitti. Jandarma, olası terör olaylarına karşı bölgede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra bomba dedektör köpeği ‘Elem’ üzeri branda ile kapalı uyuşturucu torbalarında arama yaptı. Yapılan aramada olumsuz bir duruma rastlanmazken bu kez devreye 3 yaşındaki narkotik köpeği ‘Açma’ devreye girdi. Kapalı torbalarda yaptığı kısa süreli aramada tepki vermesiyle branda açılarak torbalar kontrol edildi. Yapılan kontrolde 144 çuval içerisinde yaklaşın 5 ton toz esrar ele geçirildi. Narkotik köpeği ‘Açma’ esrar torbaları üzerine çıkarak asker selamı da vermeyi ihmal etmedi.
Uyuşturucu tacirlerinin, bugün Van’ı ziyaret edecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan için alınacak olan güvenlik tedbirlerinden dolayı ana yollarda uygulamanın yapılmayacağını planlayarak esrar çuvallarını Van sınırından geçirmeyi planladıkları öğrenildi. Ele geçirilen yaklaşık 5 ton uyuşturucu ise Van ve çevre illerde son yılların en büyük operasyonu olduğu belirtili.

Bakmadan Geçme