Şoförlere eğitim yanında denetimde gerekiyor

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
[email protected]
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
ŞOFÖRLERE EĞİTİM YANINDA DENETİM DE GEREKİYOR
Van belediye meclisinin şubat ayı toplantısı geçen hafta içinde yapıldı. Mecliste alınan kararlar arasında minibüs, halk otobüsü ve servis, aracı kullanan 600 şoföre eğitim verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Geç olsa da yerinde gerekli bir uygulama. Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetlere Şube Müdürlüğü' de 2012-2013 eğitim öğretim yılı kapsamında öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenledi. 
Bu köşede onlarca vatandaşımızın minibüs, halk otobüsü şoförleriyle yaşadıkları sorunları defalarca dile getirildi. Değişen bir şey olmadı. Bu gerçeğe rağmen şoförlere eğitim verilmesini okurlarımız, vatandaşlarımız adına olumlu gelişme olarak buluyorum. Eğitimler yıl içinde düzenli olarak peryodik olarak devam etmelidir. Eğitim sonrası şoförler denetlenmelidir. Verilen eğitim bu şekilde değer ve anlam kazanarak amacına ulaşır. Yoksa eğitim tek başına yeterli değil. Sorunun çözümü için vatandaşın şikayet ve memnuniyeti de dikkate alınarak gereği yapılmalıdır.
Şoförlere yönelik eğitim kararı alan meclis üyelerini kutluyorum. İnsan kaynaklı sorunların çözümü yolu eğitim ve denetimden geçiyor.  
Bu arda yeri gelmişken köşemize gelen toplu taşıma sorunlarını bir kez daha dile getirelim. Vatandaş diyor ki: " Van'da yıllardır vatandaş ulaşım sıkıntısı çekmektedir. Araçların çoğu eski model, bakımsız. Şoförler kendi kurallarını işletiyor. Duraklar, güzergahlar belirsiz ve yetersiz. Van'ın nüfus yoğunluğu deprem sonrası farklı bölgelere dağılmış durumda. Van'da şuan ki mevcut toplu taşıma araçları ile ulaşım sonunu çözmek mümkün değil. Özellikle Edremit, Üniversite, Kevenli, Kalecik, İskele Şamranaltı gibi nüfus yoğunluğu olan yerlere minibüslerin yanı sıra İstanbul'da olduğu gibi metrobüs veya 60 kişilik, yeni model büyük halk otobüsleri bırakılmalıdır. Toplu taşıma araçlarında özellikle hastane bölgelerine sabah kadar saat başı araç bırkılmalıdır. 
Vatandaşımızın yaşadığı ulaşım çilesini defalarca gazetemizde haber yaptık, duyurduk. Yazmaya da devam edeceğiz. Şoförler Odası, Emniyet Trafik Şubesi, Belediye Trafik Müdürlüğü, İl Trafik Komisyonu'nun bir araya gelerek birilerinin kişisel rantını dikkate almadan, vatandaşın yararına ulaşım sorununa çağdaş, modern araç ve planlamayla köklü çözüm getirmesi gerekiyor."
Van büyükşehir olurken ulaşım, su, temizlik gibi sorunları zamanında çözülmeli. Yaşanılabilir Van için bu kaçınılmazdır.

Bakmadan Geçme