Şırnak'ta 1 polis şehit!

Şırnak'ta, hendeklerin kapatılması için düzenlenen operasyon sırasında açılan ateş sonucu 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Şırnak merkez Yeni Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından kazılan hendeklerin kapatılmasına yönelik polisin düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi teröristler tarafından Yeni Mahallesi'nde açılan hendeklerin kapatılmasına yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiği mahallenin etrafı zırhlı araçlarla abluka altına alındı. Daha sonra zırhlı polis kepçeleri ile sokak aralarına giren polis, bazı hendek ve barikatların etrafında bulunan el yapımı bombaları kontrollü bir şekilde patlatarak, barikatları yıkıp, hendekleri kapatmaya başladı. Bu sırada polise ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru da yaralandı. Bölgedeki operasyon genişletilirken, çatışmaların sürdüğü bölgeden silah ve patlama sesleri yükseliyor. 

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada da 1 polisin şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı olayın faillerine yönelik operasyonların devam ettiğine dikkat çekildi.

Bakmadan Geçme